FC Twente begon nog nooit zo slecht na eeuwwisseling

Reacties

FC Twente verkeert in zeldzaam zwaar weer. De Tukkers hebben na veertien speelronden in de Eredivisie slechts negen punten en zo slecht presteerden de Enschedeërs de afgelopen vijftien jaar nog nooit.

FC Twente begon nog nooit zo slecht na eeuwwisseling

Sinds het jaar 2000 waren de resultaten van FC Twente na veertien speelronden nog niet zo tegenvallend als in het seizoen 2015/16. In de jaargang 2001/02 presteerden de Tukkers nog het minst. Toen stonden de oosterlingen op vijftien punten na de eerste veertien speelronden. Destijds werd overigens één wedstrijd uitgesteld. De confrontatie met Feyenoord werd pas later in het seizoen afgewerkt door verplaatste Europese wedstrijden van de Rotterdammers. Dat duel werd wel gewonnen door FC Twente.

Zelfs in het seizoen 1982/83, toen de club afzakte naar de Eerste Divisie, kon FC Twente betere cijfers overleggen. Zeker als we de puntentelling zoals we die nu kennen toepassen. Destijds was een overwinning nog goed voor twee punten, waardoor het totaal toen na veertien speelronden op tien stond na twee overwinningen en zes gelijke spelen. FC Twente begon in het kampioensseizoen 2009/10 het best aan de competitie. Toen leed de ploeg de eerste veertien speelronden geen enkele nederlaag en waren zij goed voor 38 punten.

Vandaag de dag presteren de Tukkers met name in uitwedstrijden beroerd. In zeven confrontaties op gepaste afstand van Enschede werden slechts twee punten behaald, de overige zeven zijn te danken aan twee overwinningen en een gelijkspel in de eigen Grolsch Veste. Daardoor vindt de ploeg zich momenteel terug op zestiende plaats, die aan het einde van het seizoen play-offs tegen degradatie zou betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.