FC Twente begint in Heerenveen aan leven zonder Ziyech

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Een van de 'late' wedstrijden op zaterdag is die tussen SC Heerenveen en FC Twente.

FC Twente begint in Heerenveen aan leven zonder Ziyech
Speelronde: 5
Aftrap: zaterdag 10 september, 20.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Met vijf punten uit vier duels is SC Heerenveen bezig aan een wisselvallige seizoenstart. FC Twente heeft na twee achtereenvolgende overwinningen één punt meer dan de Friezen.

• De spelers van FC Twente stapten in Eredivisie-verband elf keer als winnaar van het veld in Heerenveen. De thuisploeg kwam tot zeven zeges en zes keer kende deze confrontatie geen winnaar.

• Eén van de SC Heerenveen-zeges werd behaald op 12 december 2010. Aan de hand van Oussama Assaidi zegevierden de Friezen met liefst 6-2. De aanvaller, die in 2012 naar Liverpool zou vertrekken, maakte drie doelpunten en leverde twee assists. Zijn rapportcijfer in de VI? Een 10.

• Bij SC Heerenveen maakte geen enkele speler tot nu toe meer dan één doelpunt. Stijn Schaars, Reza Ghoochannejhad, Sam Larsson, Luciano Slagveer, Pelle van Amersfoort en Arber Zeneli verdeelden de productie.

Oussama Assaidi (rechts) speelde in 2010 de wedstrijd van zijn leven tegen FC Twente.
Oussama Assaidi (rechts) speelde in 2010 de wedstrijd van zijn leven tegen FC Twente.

• Trainer Jurgen Streppel van SC Heerenveen presteerde als coach van zijn oude ploeg Willem II matig in wedstrijden tegen FC Twente. Onder zijn leiding wonnen de Tilburgers slechts eenmaal en gingen ze drie keer onderuit in duels met de Tukkers. Twee keer werd een gelijkspel afgedwongen.

• Voor FC Twente begint in het Abe Lenstra Stadion het tijdperk na Hakim Ziyech. De naar Ajax vertrokken smaakmaker had in zijn periode bij de Tukkers (sinds 2014) een direct aandeel (doelpunt of assists) in 52 procent van de FC Twente-goals.

• Alleen PSV, Ajax, AZ en Feyenoord pakten in 2016 meer punten dan de 36 van FC Twente. SC Heerenveen verzamelde 27 punten en moet naast de genoemde clubs ook ADO Den Haag en FC Utrecht boven zich dulden.

• Wel incasseert FC Twente veel goals, een proces dat eigenlijk al een tijdje gaande is. Sinds de aanstelling van René Hake als hoofdtrainer in september 2015 kreeg alleen het in mei gedegradeerde SC Cambuur meer treffers om de oren: 65 om 63.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.