FC Twente al vijf jaar zonder overwinning tegen Ajax

Reacties

● FC Twente–Ajax werd 48 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De Amsterdammers zegevierden 22 keer, de Tukkers wonnen vijftien edities (G11).

FC Twente al vijf jaar zonder overwinning tegen Ajax

● Ajax wist in negen van zijn laatste tien uitwedstrijdentegen FC Twente in de Eredivisie te scoren.

● FC Twente pakte drie punten uit zijn laatste negen Eredivisie-duels met Ajax (G3, V6); de ploeg uit Enschede won in november 2009 voor het laatst van de Amsterdammers in competitieverband (1-0 in eigen huis).

● De Tukkers verloren in de Eredivisie 59 keer van Ajax, zestien keer vaker dan tegen elk ander team.

● FC Twente is al 25 thuiswedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie (W14, G11). Dat is de langst lopende reeks van alle Eredivisie-clubs op dit moment. De laatste ploeg die in de reguliere competitie drie punten meenam uit De Grolsch Veste is Vitesse (0-1 op 10 maart 2013), daarna zegevierde ook FC Utrecht er nog (23 mei 2013, 0-2) play-offs om Europees voetbal.

● FC Twente deed dit seizoen - samen met Go Ahead Eagles - het kleinste aantal doelpogingen (70), maar heeft na PSV wel het hoogste rendement daaruit (21 procent).

● De Tukkers zijn de enige nog ongeslagen Eredivisie-ploeg in dit seizoen. Inclusief de vorige jaargang is FC Twente al dertien duels op rij zonder nederlaag.

● FC Twente-middenvelder Kamohelo Mokotjo creëerde in de laatste drie Eredivisie-duels zeven kansen, waarvan er vier in een doelpunt resulteerden.

● Winst voor Ajax betekent de vierde uitzege voor de titelverdediger in dit Eredivisie-seizoen; evenveel als in de gehele eerste helft van de jaargang 2013/14.

● In de maand oktober presteert Ajax steevast matig onder coach Frank de Boer, getuige de twee overwinningen in elf duels tijdens deze herfstmaand (G8, V1).

● In de eerste acht speelronden incasseerden elf verschillende Ajacieden een gele kaart, het hoogste aantal van alle Eredivisie-clubs.

● Ajax kreeg nog geen tegentreffers in de eerste helft van zijn acht gespeelde duels in competitieverband.

● De Amsterdammers incasseerden in vijf van hun acht Eredivisie-wedstrijden in dit seizoen een doelpunt in het laatste kwartier.

● Frank de Boer verloor als Eredivisie-coach nog nooit van FC Twente (W5, G2).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.