FC Transfervrij: Eredivisie-spelers gratis af te halen

Reacties

Ook met een lege portemonnee is het goed toeven op de transfermarkt. Voetbal International stelde een team samen van Eredivisie-spelers met een aflopend contract.

FC Transfervrij: Eredivisie-spelers gratis af te halen

Doelman: Piet Velthuizen
Piet wie? De laatste keer dat Piet Velthuizen onder de lat stond bij een Eredivisie-wedstrijd, is 560 dagen geleden. De eenmalig international staat ongetwijfeld te springen om zich weer uit de vergetelheid te keepen. Bovendien kan hij met zijn 29 jaar nog wel even mee. Potentieel struikelblok bij een binnenlandse transfer is het forse salaris dat Velthuizen bij Vitesse verdient.

Rechtsback: Mark van der Maarel
Populair bij de supporters, de langstdienende speler uit de selectie en dit seizoen altijd basisspeler. Toch scheiden de wegen van FC Utrecht en Mark van der Maarel binnenkort. Een heel gepolijste speler is de 26-jarige mandekker niet, een uiterst betrouwbare en loyale voetballer is hij wél. Met 166 competitieduels in zijn rugzak kan Van der Maarel voor veel Eredivisie-clubs een waardevolle versterking zijn.

Centrumverdediger: Timothy Derijck
Centrale verdediger en controlerende middenvelder in één, met meer dan 250 wedstrijden in zijn rugzak. De club die aan de haal gaat met Timothy Derijck van ADO Den Haag, krijgt een bijzonder ervaren en veelzijdige speler tot zijn beschikking. De 28-jarige Derijck was bij Feyenoord en PSV te licht voor de Eredivisie-top, maar is voor menig subtopper een directe versterking.

Centrumverdediger: Joey van den Berg
Na vier seizoenen als basisspeler vertrekt Joey van den Berg tot zijn grote onvrede en verrassing van velen door de achterdeur bij SC Heerenveen. De dertigjarige verdediger annex middenvelder is van het uitstervende ras karaktervoetballers. Een echte leider die bereid is het vuile werk op te knappen voor zijn ploeggenoten en een fraaie trap in zijn linkerbeen heeft. Wie pikt dit buitenkansje op?

Linksback: Robbert Schilder
Controlerende middenvelder, linkshalf of linksback. Robbert Schilder is een multifunctionele speler. De dertigjarige Schilder speelde in vier jaar 97 competitieduels voor FC Twente en kwam voorheen uit voor NAC Breda, Ajax en Heracles Almelo. Voor veel Eredivisie-clubs is deze ex-speler van onder meer NAC Breda en Ajax echter een gewaardeerde kracht.

Rechtermiddenvelder: Thom Haye
De 21-jarige Thom Haye heeft de clubs waarschijnlijk voor het uitzoeken. AZ wilde het contract van de talentvolle middenvelder namelijk graag verlengen, maar de jeugdinternational wees een aanbieding van de Alkmaarders af. Zo loopt er na Wesley Hoedt (Lazio) voor het tweede jaar op rij een groot talent gratis de deur uit bij AZ.

Centrale middenvelder: Stijn Schaars
Ook Stijn Schaars hoeft waarschijnlijk niet te wanhopen. Veel Eredivisie-clubs zitten immers te springen om routine en dat is precies wat deze middenvelder in huis heeft. De 32-jarige Schaars speelde in de Champions League, Europa League en heeft namens Oranje een WK, EK en 23 interlands achter zijn naam.

Linkermiddenvelder: Tonny Vilhena
Feyenoord onderneemt nog verwoede pogingen om het contract van Tonny Vilhena te verlengen, maar de 21-jarige middenvelder heeft gezien de belangstelling van grote buitenlandse clubs keuze te over. Vilhena is zonder twijfel de meest gewilde transfervrije speler uit de Eredivisie. Gezien zijn naderende debuut in Oranje, zal de belangstelling alleen maar toenemen.

Rechtsbuiten: Dirk Kuijt
De berichten over gesprekken met Feyenoord doen al tijden de ronde, maar ondertussen heeft Dirk Kuijt nog steeds een aflopend contract. Hij is inmiddels 35 jaar, maar nog lang niet versleten. Afgelopen seizoen was hij van grote waarde voor Feyenoord met negentien goals in de Eredivisie en vier in het gewonnen bekertoernooi.

Spits: Christian Santos
Gratis af te halen in Nijmegen, een Venezolaans international die zestien keer scoorde namens een promovendus. De 28-jarige Santos maakte in de winter al duidelijk dat hij niet van plan was bij te tekenen bij NEC. De club besloot hem vervolgens naar de bank te degraderen, maar trainer Ernest Faber draaide die beslissing eigenhandig terug vanwege Santos' belang voor de ploeg. Hoewel hij na de winterstop niet meer zo vaak scoorde als ervoor, staat het talent van de aanvaller buiten kijf.

Linksbuiten: Jerson Cabral
Gold bij Feyenoord als groot talent, maar raakte langzaam maar zeker in de vergetelheid. Ook na zijn overgang naar FC Twente in 2013 wilde het niet vlotten met de dribelaar, maar dit seizoen heeft hij bij vlagen zijn oude vorm hervonden. Met zes doelpunten in 24 duels was hij na Hakim Ziyech topscorer van de Tukkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.