FC Transfervrij: elf buitenkansjes voor Eredivisie-clubs

Reacties

Ook met een lege portemonnee is het goed toeven op de transfermarkt. VI stelde een elftal samen van clubloze spelers die afgelopen seizoen in Nederland actie waren. FC Transfervrij kan moeiteloos meedraaien in de Eredivisie.

FC Transfervrij: elf buitenkansjes voor Eredivisie-clubs

Doelman: Erwin Mulder
Jarenlang was hij de eerste keeper van Feyenoord, maar door de komst van Kenneth Vermeer verdween hij van de ene op de andere dag uit beeld. Buiten kijf staat dat Mulder voor veel Eredivisie-clubs een directe versterking zou zijn. Hij is pas 26 jaar, dus zijn beste jaren moeten bovendien nog komen. Waar neemt Mulder revanche voor zijn verloren jaar bij Feyenoord?

Rechtsback: Khalid Boulahrouz
Doordat hij laat instroomde bij Feyenoord kende Khalid Boulahrouz een valse start van het afgelopen seizoen. Bovendien had de rechtsback annex centrumverdediger last van blessures. Door de mooie reeks clubs die hij achter zijn naam heeft staan, zoals Chelsea, Hamburger SV, Sevilla, VfB Stuttgart en Sporting Lissabon, zou je haast vergeten dat Boulah pas 33 jaar is. De 35-voudige international kan dan ook makkelijk nog een paar jaar mee in de Eredivisie. Bij welke club wordt hij de rots in de branding?

Centrale verdediger: Joris Mathijsen
Nog een bij Feyenoord overbodig verklaarde speler die voor veel Eredivisie-ploegen een waardevolle aanwinst zou zijn. Met zijn 35 jaar, 84 interlands en ervaring in de Primera División en Bundesliga is Joris Mathijsen de ideale stuurman voor een jonge ploeg. Wie schat deze voormalige WK-finalist op waarde?

Linksback: Jan-Arie van der Heijden
Jan-Arie van de Heijden is pas 27 jaar en ontzettend multifunctioneel. Het afgelopen seizoen speelde hij bij Vitesse als centrale verdediger, maar hij kan ook uit de voeten als linksback of op het middenveld. Bovendien is de ex-speler van Ajax en Willem II topfit, want de afgelopen vijf seizoenen speelde hij altijd minimaal dertig competitiewedstrijden. Kortom: Van der Heijden is een buitenkansje onder de buitenkansjes.

Verdedigende middenvelder: Wout Brama
Voor het tweede seizoen op rij zit Wout Brama bij de start van de voorbereiding zonder club. Van de gekke natuurlijk, voor een drievoudige international van pas 28 jaar oud. Het afgelopen seizoen was hij een belangrijke kracht op het middenveld bij PEC Zwolle, waar hij vertrok omdat hij het met de club niet eens kon worden over een nieuw contract. Geïnteresseerde clubs moeten er snel bij zijn, want het moet voor Brama geen probleem worden een nieuwe club te vinden. En mocht dat toch tegenvallen, dan is een rentree bij FC Twente nooit ver weg.

Rechtshalf: Nick van der Velden
Geruisloos groeide Nick van der Velden de afgelopen jaren uit tot een vaste naam in de Eredivisie. Bij AZ, NEC en FC Groningen ontwikkelde hij zich tot onvermoeibare teamspeler die speelt waar hij nodig is. Waar zet de middenvelder annex aanvaller zijn loopbaan voort?

Linkshalf: Daniël de Ridder
Wie tien jaar geleden had moeten voorspellen waar Daniël de Ridder op zijn 31ste zou spelen, had waarschijnlijk een mooie club in een aansprekende buitenlandse competitie genoemd. Bij Ajax gold De Ridder als groot talent, maar hij bleef altijd tegen de basis aanhikken en van een doorbraak kwam het nooit echt. Na zijn vertrek uit Amsterdam ontpopte De Ridder zich tot voetbalnomade. Na avonturen bij Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic, Hapoel Tel Aviv, SC Heerenveen, Grasshoppers, RKC Waalwijk en SC Cambuur is De Ridder nu clubloos. Er moet toch wel een club zijn die het aandurft met de fijnbesnaarde dribbelaar?

Aanvallende middenvelder: Otman Bakkal
Hij is inmiddels al een heel jaar clubloos en zijn laatste wedstrijd dateert van 23 februari 2014. De ooit veelbelovende carrière van Otman Bakkal (30) dreigt als nachtkaars uit te gaan. Terwijl hij pas dertig jaar is. Bij FC Twente, PSV en Feyenoord heeft de Eindhovenaar laten zien ontzettend goed te kunnen voetballen, maar brandt bij hem het heilige vuur nog? Als het antwoord op die vraag ja is, kan Bakkal vriend en vijand gaan verrassen.

Rechtsbuiten: Wesley Verhoek
Er was een tijd dat hij werd omschreven als de David Beckham van Den Haag. Niet dat Wesley Verhoek er zo'n sensationeel privé-leven op nahield, maar met zijn voorzet kon hij zich met de besten meten. Die fantastische rechtervoet heeft Verhoek nog steeds. Na een mislukt avontuur bij Feyenoord en geflopte huurperiode bij Go Ahead Eagles is de 28-jarige Leidschendammer gebrand op eerherstel.

Spits: Ben Sahar*
Achter Ben Sahar gaat net zo'n merkwaardig verhaal schuil als achter het beroemde gevallen wonderkind Freddy Adu. Met de reputatie van supertalent werd Sahar in 2006 op zestienjarige leeftijd verwelkomd door Chelsea, waar hij een jaar later debuteerde in de Premier League. Sahar was voorbestemd uit te groeien tot superster, maar het liep anders. Sahar vertrok onlangs transfervrij bij Willem II. Het was de elfde club voor de pas 25-jarige spits, die veel meer in zich heeft dan hij tot nu toe heeft laten zien. De club die hem vertrouwen en een podium geeft, krijgt een ruwe diamant in handen.
*Enkele uren na publicatie van dit artikel tekende Sahar voor drie jaar bij Hapoel Beer Sheva.

Linksbuiten: Tommy Oar
Witheet waren ze bij FC Utrecht, toen Tommy Oar onlangs transfervrij de Galgenwaard uitwandelde. In de Domstad rekende men erop dat Oar zou bijtekenen en de club die hem ontdekte daarmee een transfersom zou gunnen. Oar besloot anders en besloot zijn clubloze status uit te buiten. Wie pikt de 23-jarige international van Australië op?

Reserves: Esteban; Matthew Steenvoorden, Bart Schenkeveld, Nick Kuiper, Geert-Arend Roorda, Michiel Hemmen, Ninos Gouriye.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.