FC Suarez gaat op bezoek bij 'kindercrèche' van Wenger

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 24ste speelronde is dat het duel tussen Arsenal en Liverpool van woensdagavond (20.45 uur).

FC Suarez gaat op bezoek bij 'kindercrèche' van Wenger


ARSENAL
Klassering 6de plaats (37 punten uit 23 duels)

Vorm Pure football was lange tijd het synoniem voor Arsenal. Goed voetbal kon manager Arsène Wenger inderdaad altijd garanderen. Maar nu de Noord-Londense club al acht jaar geen prijs heeft veroverd, neemt de onvrede op de tribunes toe. De fans zien de concurrenten grote sommen geld uitgeven, terwijl Wenger star blijft vasthouden aan zijn filosofie. Verwacht werd dat de Fransman zijn elftal deze transferwindow gevoelig zou versterken, maar opnieuw bleef het geld op de bank staan. Arsenal hoopte David Villa van Barcelona over te nemen, maar de spits bleek niet te koop. 'Ik kan vervolgens wel iemand halen om de supporters te plezieren, maar dat druist in tegen onze ideeën', aldus Wenger.

Opvallend Arsenal presteert dit seizoen wisselvallig. Vaak wordt gewezen op de defensieve zwakte van het team. De tweede helft tegen West Ham United een week geleden biedt echter hoop. In tien waanzinnige minuten veegde Arsenal de ploeg van manager Sam Allardyce van de mat; plotseling stond het 5-1. De goals kwamen tot stand met spectaculair voetbal. Theo Walcott, Jack Wilshere, Lukasz Podolki, Santi Cazorla en Olivier Giroud deden even terugdenken aan het gouden Arsenal met Dennis Bergkamp en Thierry Henry. Die ploeg kon in mindere tijden echter rekenen op terriërs als Patrick Vieira en Ray Parlour. Het huidige Arsenal heeft net iets té vaak iets weg van een kindercrèche.

Afwezigen Gervinho (Afrika Cup), Fabianski (voet), Arteta (kuit) en Coquelin (hamstring).

LIVERPOOL
Klassering 7de plaats (34 punten uit 23 duels)

Vorm Liverpool kent een opleving in de Premier League met drie zeges in de laatste vier competitiewedstrijden. Toch staan de gezichten op onweer. Reden is de blamerende nederlaag in het FA Cup-duel met derdedivisionist Oldham Athletic (3-2 verlies). Manager Brendan Rodgers stelde een mix van talenten en ervaren spelers spelen samen en dacht op het gemak de volgende ronde te halen. Een late invalbeurt van Steven Gerrard haalde uiteindelijk niets uit.

De focus ligt nu dan ook volledig op de Premier League. Een vierde plek, en dus Champions League-voetbal, is het doel op Anfield. Realistisch is het streven niet gezien de kracht van de concurrentie, maar vooralsnog is de achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur met zeven punten nog overbrugbaar.

Opvallend Luis Suarez maakt een uitstekend seizoen door in een mager elftal. Met zestien treffers bezet de Uruguayaan de tweede plaats op de topscorerslijst. Als het om Liverpool gaat, wordt wel eens gesproken over FC Suarez. De voormalig Ajacied is inderdaad alom aanwezig. De eerste seizoenhelft werd hij voornamelijk als diepste spits gebruikt. Met de komst van Daniel Sturridge zal hij in meer teruggetrokken rol acteren. Het zal Suarez weinig deren. Al heel zijn carrière speelt hij zijn eigen wedstrijden en zwerft hij gedreven door zijn intuïtie over de velden.

Afwezigen Kelly (knie).

De laatste keer dat Arsenal en Liverpool tegen elkaar speelden in het Emirates Stadium namen de bezoekers drie punten mee. Aaron Ramsey (eigen doelpunt) en Luis Suarez zorgden op 20 augustus voor een 2-0 zege van Liverpool in Noord-Londen.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Arsenal - Liverpool 1-1
2008/09 Arsenal - Liverpool 1-1
2009/10 Arsenal - Liverpool 1-0
2010/11 Arsenal - Liverpool 1-1
2011/12 Arsenal - Liverpool 0-2


Tekst: Süleyman Öztürk
<br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Bekijk hier al onze video's