FC Sion stunt met binnenhalen AC Milan-icoon Gattuso

FC Sion zorgt opnieuw voor reuring in Zwitserland. Maar dit keer niet vanwege de strijd tegen de voetbalautoriteiten, maar vanwege de spectaculaire transfer van AC Milan-icoon Gennaro Gattuso.

FC Sion stunt met binnenhalen AC Milan-icoon Gattuso

FC Sion was afgelopen seizoen verwikkeld in een verbeten strijd tegen de nationale en internationale bonden. Voorzitter Christian Constantin greep alle mogelijkheden aan om een opgelegd transferverbod aan te vechten om uiteindelijk in de slepende kwestie aan het kortste eind te trekken.

Ondanks een aftrek van 35 punten handhaafde FC Sion zich op het hoogste niveau in Zwitserland, al was dat mede mogelijk dankzij het faillissement van Xamax Neuchatel. Met de Zwitserse beker werd zelfs nog een hoofdprijs gepakt.

Komende jaren moet het sportieve aspect weer de boventoon gaan voeren bij FC Sion. Om dat te bereiken zet de Zwitserse club in op ervaring. Ondanks aanbiedingen van Glasgow Rangers en Galatasaray kiest de 34-jarige Gennaro Gattuso na dertien jaar bij AC Milan voor Wallis als pleisterplaats voor de komende twee seizoenen.

'Gattuso is een buitengewoon mens', zei voorzitter Constantin in Blick. 'Hij holt ook niet het geld achterna. Bovendien past zijn karakter bij dat van de mensen hier in Wallis.' En de voorzitter wil het niet laten bij alleen de middenvelder. Nog een grote speler wordt naar Wallis gehaald, zo heeft de preses al aangekondigd. Daarbij valt de naam van een andere Italiaanse grootheid in de herfst van zijn carrière: Alessandro del Piero. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's