FC Porto viert kampioenschap met fraaie zesklapper

FC Porto had nog één punt nodig om de titel te pakken, maar de koploper van Portugal haalde fors uit tegen Estrela Amadora en kroonde zich overtuigend voor de 23ste maal officieel tot kampioen.

Porto won met 6-0. Al na elf minuten leek er weinig meer fout te kunnen gaan. In de negende minuut rondde Lucho González beheerst af na een voorzet van Lisandro López. Twee minuten later scoorde Tarik Sektioui. De voormalig aanvaller van Willem II, AZ en RKC Waalwijk schoot de bal bij de tweede paal in het doel na een assist van Ricardo Quaresma.

Halverwege de tweede helft voerde Quaresma de score verder op. Bij de tweede paal knalde hij de bal via de onderkant van de lat in het doel na een fraaie voorzet van Raul Meireles. In de zeventigste minuut werkte Estrela-doelman Nelson de bal na een voorzet van José Bosingwa via zijn ploeggenoot Mauricio in het eigen doel.

En in het laatste kwartier maakte Porto het halve dozijn vol. Bruno Alves zorgde in de 79ste minuut met een kopbal na een voorzet van Meireles voor de vijfde goal. En vlak voor tijd schoof topscorer Lisandro López na breedleggen van Quaresma de 6-0 tegen de touwen.

Porto heeft 63 punten en koestert met nog vijf duels te gaan een voorsprong van achttien op Vitória Guimarães en negentien op Benfica (dat nog één extra duel tegoed heeft). Die kloof is goed voor het derde kampioenschap op rij.