FC Porto houdt matig Atlético Madrid van zich af

FC Porto voegde zich bij de laatste acht van de Champions League. De sterkere Portugezen hielden Atlético Madrid voor eigen publiek op 0-0 en dat was voldoende na de 2-2 van twee weken geleden in Spanje.

FC Porto kwam de kwalificatie ook wel toe, want de thuisploeg had moeten winnen. Na een gelijkopgaande eerste helft waarin er nauwelijks doelgevaar was, meldde de Portugese kampioen zich na rust veelvuldig in scoringspositie voor keeper Leo Franco. Atlético slaagde er echter nimmer in de thuisploeg vast te zetten rondom de zestien van doelman Hélton, laat staan gevaarlijk te worden.

In het laatste kwartier was Porto het dichtst bij een doelpunt. Zo knalde Hulk in de 77ste minuut de bal op de lat uit een hoekschop en was ploeggenoot Lisandro Lópes vijf minuten later evenmin gelukkig: de Argentijn omspeelde Leo Franco maar schoot vanuit moeilijke hoek de bal tegen de paal. Overigens had Bruno Alves in de eerste helft ook al eens de lat geschampt na een vrije trap.

Zo gevaarlijk als Porto na rust was, zo kansloos was Atlético. Het lukte de Spanjaarden slechts eenmaal een bal tussen de palen te mikken in de tweede helft. Maar doelman Hélton had geen problemen met de kopbal van Tomas Ujfalusi.

Met de twee gelijke spelen komt er voor Atlético een einde aan het Champions League-seizoen. John Heitinga, die negentig minuten op de bank zat, en zijn ploeggenoten verloren deze jaargang overigens geen enkel duel in het kampioenentoernooi.