FC Porto houdt hoop levend bij CSKA

FC Porto blijft in de race voor een plaats bij de laatste zestien in de Champions League. De regerend kampioen greep de laatste strohalm door in Rusland met 1-0 te winnen van CSKA Moskou. Benni McCarthy kroonde zich tot matchwinner.

De ex-Ajacied besliste het duel in het koude Moskou door na 27 minuten te scoren. McCarthy kopte hard raak na een goede voorzet van de Griekse rechtsback Yourkas Seitaridis. CSKA had tien minuten voor rust langszij kunnen komen. Sergei Ignasjevitsj werd neergehaald en schoot vervolgens zelf van elf meter hoog over.

In de tweede helft drong de thuisploeg wel aan, maar de gelijkmaker bleef uit. Porto klom daardoor over CSKA heen van de laatste naar de tweede plaats in Groep H. Chelsea, dat Paris Saint-Germain ontvangt, is al zeker van plaatsing voor de achtste finale in de Champions League.