FC Porto en Atlético Madrid missen kansen in slotfase

Chelsea begon de strijd om de Champions League met een zwaarbevochten zege op FC Porto, terwijl APOEL Nicosia een knappe remise wegsleepte bij Atlético Madrid.

Chelsea-FC Porto 1-0Nicolas Anelka bezorgde Chelsea een zwaarbevochten winst op FC Porto, dat zich op Stamford Bridge als een gevaarlijke outsider liet gelden. De Franse aanvaller tekende drie minuten in de tweede helft van de tegenvallende wedstrijd voor de enige treffer. Porto-keeper Helton redde aanvankelijk nog op een inzet van Anelka maar was op de rebound kansloos. Chelsea, waar Jeffrey Bruma op de bank bleef, ontsnapte in de slotfase aan de gelijkmaker.

Atlético Madrid-APOEL Nicosia 0-0 Zonder de geblesseerde Joost Broerse pakte APOEL Nicosia het eerste punt in de Champions League. Atlético Madrid, dat in eigen land sputterend van start is gegaan, maakte op eigen veld aanvankelijk weinig klaar en ging in de rust gebukt onder een fluitconcert. APOEL Nicosia slaagde er echter niet te profiteren van de slechte dag van de Spaanse ploeg, iets dat vooral Konstantinos Charalambides zich mocht aanrekenen.

In de tweede helft kwam Atlético Madrid onder aanvoering van Maxi Rodríguez beter voor de dag. Maar dit keer liet Diego Forlán de kansen liggen het krachtsverschil tot uitdrukking te brengen in de score. De Uruguayaanse aanvaller raakte in de slotfase onder meer de lat.