FC Oss zorgt dankzij Van Veen voor stunt bij degradant

FC Oss heeft op bezoek bij RKC Waalwijk voor een daverende verrassing gezorgd door ruim te winnen: 0-4. Roda JC wist bij Telstar voor de tweede keer op rij te winnen, net als NEC.

RKC Waalwijk – FC Oss 0-4
De stunt in het Mandemakers Stadion tekende zich al vroeg af. FC Oss-spits Kevin van Veen, overgekomen van de amateurs van JVC Cuijk, had zijn ploeg na amper achttien minuten met twee treffers op een fraaie voorsprong gezet, waarna Jorzolino Falkenstein na 23 minuten zelfs voor de 0-3 zorgde. Van Veen zorgde na rust voor het slotakkoord: 0-4.

Voor RKC was het, na de 3-2 nederlaag bij mede-degradant Roda JC Kerkrade, de tweede domper in een week tijd: het is nu hekkensluiter. FC Oss herstelde zich knap van de tik die FC Volendam vorige week in Oss had uitgedeeld. Het verloor toen met dezelfde cijfers als waarmee het vrijdag won.

Telstar – Roda JC Kerkrade 1-2
Ook Roda JC Kerkrade keek bij rust tegen een achterstand aan. Door een goal van Jonathan Kindermans was die echter nog te overzien: 1-0. Sterker nog, na een klein uur spelen werd deze al weggepoetst: Marc Höcher benutte en penalty en maakte er zo 1-1 van. Vier minuten voor tijd was Johan Plat als invaller het goudhaantje. Roda JC won vorige week dus thuis van RKC, waardoor het na twee duels zes punten heeft.

FC Volendam – NEC Nijmegen 0-2
NEC-Spits Sjoerd Ars, in de eerste wedstrijd tegen FC Eindhoven ook al trefzeker, zette de ploeg van Ruud Brood na een goed kwartier al op voorsprong. Tien minuten na rust was het de ingevallen aankoop Christian Santos die de wedstrijd besliste: 0-2. Door de overwinning heeft ook NEC na twee wedstrijden nog altijd de volle buit.

FC Den Bosch – VVV-Venlo 2-0
De Brabanders kregen na de pauze dé kans om op voorsprong te komen, maar verspeelden die. FC Den Bosch kreeg een penalty te nemen na hands van Pim Balkestein, maar Barry Maguire (ex-VVV) zag zijn penalty gestopt door doelman Niki Maënpaa. De Bossche overwinning kwam er uiteindelijk toch nog, dankzij twee treffers van de Italiaanse buitenspeler Edoardo Ceria. Het waren voor Den Bosch de eerste punten, VVV blijft op drie staan.

Achilles’29 – Sparta Rotterdam 1-3
Verdediger Daniël Breedijk tekende al na iets meer dan tien minuten voor de openingsgoal voor de Kasteelbewoners. De 1-1 vlak na rust van Thijs Hendriks leek even roet in het eten te gooien, maar Thomas Verhaar stelde vrijwel direct orde op zaken: 1-2. In de slotminuut tekende diezelfde Verhaar voor de eindstand. Sparta heeft nu zes punten.

FC Eindhoven – FC Emmen 3-0
Goals van Roald van Hout en Chiro N'Toko zorgden in het Jan Louwers Stadion voor een 2-0 ruststand. Van Hout maakte na de pauze zijn tweede en bepaalde de eindstand zo op 3-0. Voor FC Eindhoven was het, na de nederlaag bij NEC, de eerste driepunter van het seizoen. FC Emmen blijft op één punt staan.

MVV Maastricht – Jong PSV 2-1
Door een prachtige goal van Jetro Willems stonden de Eindhovense beloften na 23 minuten op voorsprong. Dat konden ze echter niet vasthouden. Na een halfuur spelen zette Sven Braken beide ploegen weer op gelijke hoogte, op slag van rust maakte Davy Brouwers de 2-1. Daar bleef het bij. MVV herstelde zich zo van de 5-0 nederlaag bij Almere City, terwijl Jong PSV op drie punten blijft staan.