FC Oss en Telstar houden elkaar in evenwicht

BV Veendam profiteerde optimaal van de nederlaag van Helmond Sport en blijft in de race voor een plek in de play-offs. FC Oss en Telstar speelden gelijk, terwijl FC Volendam zich veilig speelde.

SC Cambuur-Helmond Sport 2-0Helmond Sport is nog met BV Veendam in gevecht voor het laatste ticket in de play-offs, maar zag de voorsprong van drie punten in rook opgaan. Het uitduel met SC Cambuur werd verloren door een treffer van Nassir Maachi in de zevende minuut, die van dichtbij Robert van Westerop passeerde, en een eigen treffer van Guus Joppen dertien minuten voor tijd.

Fortuna Sittard-BV Veendam 0-1Doordat BV Veendam de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in winst omzette, staan beide ploegen met nog één duel voor de boeg op gelijke hoogte. De door financiele problemen geplaagde club had genoeg aan een vroege treffer van Michael de Leeuw, die in de tweede minuut zijn 24ste doelpunt van het seizoen maakte. Vanaf de 49ste minuut speelde de thuisploeg met tien man, Yoann de Boer werd met rood van het veld gestuurd nadat hij de doorgebroken René Wessels had neergelegd.

FC Oss-Telstar 1-1De wedstrijd tussen FC Oss en Telstar was het duel tussen de nummer achttien en negentien van de Jupiler League. De bezoekers startten het best aan de wedstrijd. Raymond Fafiani opende in de vijfde minuut de score, maar nog binnen het half uur was het Johan Plat die beide ploegen weer op gelijke hoogte zette. Doordat er in de resterende speeltijd niet meer werd gescoord, blijven FC Oss en Telstar op gelijke hoogte staan en valt volgende week de beslissing.

FC Volendam-FC Omniworld 3-0Het vorig seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde FC Volendam speelde zich op de voorlaatste speeldag veilig door een ruime thuisoverwinning op FC Omniworld. Jack Tuijp opende in de 38ste minuut de score en zag het lang bij 1-0 blijven. Maar in de zeventigste en 71ste minuut bepaalden Melvin Platje en opnieuw Tuijp de eindstand op 3-0, waardoor Volendam in de Jupiler League blijft.

Kampioen De Graafschap kwam uitstekend terug van een 2-1 achterstand bij FC Eindhoven en won de wedstrijd uiteindelijk met liefst 6-2. Excelsior won ook met grote cijfers van FC Den Bosch: 5-1. Go Ahead Eagles was met 3-1 te sterk voor RBC Roosendaal, terwijl FC Zwolle bij FC Emmen met 3-0 won. AGOVV Apeldoorn ging op eigen veld met 2-0 onderuit tegen FC Dordrecht.