FC Oss en Scunthorpe akkoord over fenomeen Van Veen

Reacties

FC Oss-spits Kevin van Veen is hard op weg naar het Engelse Scunthorpe United. Hij geeft daarmee een vervolg aan zijn opmerkelijke loopbaan.

FC Oss en Scunthorpe akkoord over fenomeen Van Veen

Directeur Peter Bijvelds van FC Oss laat aan Voetbal International weten dat de club mondeling akkoord is met Scunthorpe, de nummer zeventien van de League One, het derde niveau van Engeland. 'Kevin en Scunthorpe zijn nu in onderhandeling, dus wordt vervolgd', aldus Bijvelds. Van Veen is daarmee erg dicht bij een fraai vervolg van zijn toch al opmerkelijke loopbaan.

Nadat hij zijn jeugdopleiding doorliep bij PSV, debuteerde Van Veen namens Helmond Sport in het betaald voetbal. Via de amateurs van Dijkse Boys en UDI'19 kwam hij in 2013 terecht bij het JVC Cuijk van trainer Hans Kraaij Jr. Daar baarde hij opzien door in de Topklasse twintig keer te scoren, alsmede vier doelpunten in het toernooi om de KNVB-beker te maken. Reden genoeg voor FC Oss om hem een nieuwe kans in het betaald voetbal te bieden. En dat bleek een schot in de roos.

Van Veen ontpopte zich bij de Ossenaren tot een goalgetter van formaat. In twintig competitiewedstrijden kwam hij tot zestien doelpunten. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-4) was hij in augustus al goed voor een hattrick, net als in de laatste twee competitieduels die hij voor FC Oss speelde: op bezoek bij Fortuna Sittard (4-5) en thuis tegen Almere City FC (4-1). In dat laatste duel veroorzaakte de flamboyante Van Veen bovendien de strafschop waaruit de 0-1 viel, om er aan de andere kant even later zelf een te missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.