FC Oss en SC Cambuur openen met nipte overwinning

In navolging van de zeven wedstrijden van vrijdag stonden zondag de laatste twee duels uit de eerste speelronde van de Jupiler League op het programma. FC Oss hield in tegenstelling tot FC Volendam, dat verloor van SC Cambuur, wel de punten in eigen huis.

FC Oss - FC Den Bosch 2-1Marcel van der Sloot kroonde zich met zijn winnende treffer in de 72ste minuut tot man van de wedstrijd. In de eerste helft hadden Ferhat Gorgulu (Oss) en Ralf Seuntjens (Den Bosch) voor de doelpunten gezorgd. In de laatste twintig minuten kwam Den Bosch niet meer langszij.

FC Volendam – SC Cambuur 1-2Michiel Hemmen startte het seizoen uiterst voortvarend. De spits van de Friezen opende in zijn eerste speelminuut van het seizoen direct de score. Op slag van rust maakte Michiel Kramer de snelle treffer van Hemmen goed met de 1-1. Toch ging de overwinning naar de Friezen. Marco van der Heide was vijf minuten voor tijd verantwoordelijk voor de winnende goal.

Door de zege voegt Cambuur zich, net als FC Oss, aan kop van het klassement bij de vijf ploegen die vrijdag wonnen: De Graafschap, Go Ahead Eagles, MVV Maastricht, Helmond Sport en Sparta Rotterdam. Foto: VI Images