FC Kopenhagen verliest terrein in titelrace

FC Kopenhagen heeft twee dure punten verspeeld in de strijd om de landstitel. De ploeg van de Zweedse trainer Hans Backe kwam in de stadsderby tegen AB Kopenhagen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 0-0

Brøndby IF profiteerde dankbaar van het puntenverlies van de regerend landskampioen. De koploper in de Superliga won de lastige uitwedstrijd tegen Silkeborg IF met 2-1. Ruben Bagger en Peter Madsen troffen doel namens Brøndby. Madsen nestelde zich met vijftien competitietreffers naast Odense BK-aanvaller Kaspar Dalgas op de Deense topscorerslijst.

Ook Aalborg aB profiteerde van de misstap van FC Kopenhagen. De ploeg trakteerde de amateurs van Lyngby FC op een fikse nederlaag: 0-7. Middenvelder Michael Silberbauer produceerde een hattrick; Thomas Augustinussen en Indrek Zelinski scoorden beiden twee keer voor Aalborg, dat de tweede plaats overnam van FC Kopenhagen.

Voor Lyngby was het de vijfde grote nederlaag op rij. In die vijf duels moest de geplaagde ploeg, die het seizoen vanwege financiële problemen noodgedwongen moet afmaken met amateurspelers, al 29 doelpunten incasseren.

Bekijk hier al onze video's