FC Groningen-spits Sørloth weken in het gips

Reacties

FC Groningen moet het voorlopig stellen zonder Alexander Sørloth. De Noorse aanvaller heeft zaterdag in het duel met PEC Zwolle een middenhandsbeentje in zijn linkerhand gebroken.

FC Groningen-spits Sørloth weken in het gips

Sørloth was zich aanvankelijk niet bewust van het misfortuin, dat hem bij zijn openingsdoelpunt in de zeventiende minuut overkwam. 'Het klinkt heel vreemd, maar ik kan me er niets meer van herinneren. Na mijn goal had ik zoveel adrenaline in mijn lichaam dat ik op dat moment niets voelde. Pas toen Zwolle weer had afgetrapt kreeg ik een enorme pijn in mijn hand', aldus de spits op de clubwebsite.

Pas bij het terugzien van de beelden kreeg Sørloth door hoe hij zijn blessure heeft opgelopen. 'Bij het doelpunt val ik en komt de keeper met zijn voet op mijn hand terecht.'

Het is een flinke tegenvaller voor de aanvaller, die deze winter naar Euroborg kwam. 'Ik voelde me sinds mijn komst naar Groningen goed en het spel ging steeds beter. Mijn hand is nu in het gips gezet en dat moet er drie weken om blijven zitten.'

FC Groningen speelt de komende drie weken tegen SC Cambuur, Ajax en AZ. De Eredivisionist onderzoekt momenteel de mogelijkheden om Sørloth in die periode toch te laten spelen met bijvoorbeeld een manchet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.