FC Groningen wint thuis van hekkensluiter Excelsior

Na drie wedstrijden zonder zege heeft FC Groningen eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Pieter Huistra was in eigen huis veel sterker dan Excelsior (2-0).

FC Groningen kwam de afgelopen drie duels niet verder dan een gelijkspel bij NAC Breda (2-2) en nederlagen tegen AZ (0-3) en SC Heerenveen (3-0), maar Excelsior werd eenvoudig verslagen. Toch hielden de Kralingers de ploeg van Huistra lang op 0-0. Vier minuten voor rust opende Petter Andersson de score.

Na een lange uittrap van doelman Brian van Loo stuitte de voor het eerst in de basis begonnen David Texeira op doelman Wesley de Ruiter, maar de rebound was een eenvoudige prooi voor Dusan Tadic. In de tweede helft regende het kansen voor het doel van Excelsior, maar werd er niet scherp afgewerkt.

Op aangeven van Tim Sparv kopte Petter Andersson in de 46ste minuut op de lat, maar vijf minuten later wist de Zweed het net wél te vinden. Texeira schoot op doel, waar Andersson van dichtbij het laatste tikje gaf. Daar bleef het bij in Groningen, aangezien Texeira zijn vizier nog niet op scherp heeft staan.

FC Groningen heeft door de overwinning nu zeven punten uit zes duels, waardoor het de negende plaats bezet. Excelsior blijft hekkensluiter. De ploeg van trainer John Lammers heeft één punt. Foto: VI Images