FC Groningen wil tegen Heracles lek in eigen huis dichten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Groningen jaagt na de imponerende uitzege op FC Utrecht ook in eigen huis op succes.

FC Groningen wil tegen Heracles lek in eigen huis dichten
Speelronde: 7
Aftrap: zaterdag 24 september, 18.30 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• FC Groningen en Heracles peurden beide vijf punten uit de eerste zes wedstrijden. De ploeg uit Almelo won alleen van Willem II, terwijl FC Groningen afgelopen week ten koste van FC Utrecht de eerste overwinning boekte.

• Twaalf keer eerder ontmoetten beide clubs elkaar in Groningen in het kader van de Eredivisie. De noorderlingen zegevierden negen keer – waaronder de laatste vijf edities – en gingen slechts tweemaal onderuit. Eenmaal leverde het treffen geen winnaar op.

• Sinds het begin van het seizoen 2012/13 is Heracles de favoriete tegenstander van FC Groningen. Liefst negentien punten pakten de noorderlingen in de afgelopen vier seizoenen tegen de club uit Almelo. Hierbij zijn de ontmoetingen in Almelo inbegrepen.

• Deze jaargang kreeg FC Groningen voor eigen publiek al tien goals om de oren, samen met hekkensluiter PEC Zwolle het hoogste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

Heracles Almelo is bezig aan een slechte reeks, al speelde de ploeg ook vaak gelijk.
Heracles Almelo is bezig aan een slechte reeks, al speelde de ploeg ook vaak gelijk.

• De schijnwerpers zijn zaterdagavond gericht op Oussama Idrissi, die vanwege zijn glansrol van afgelopen week tegen FC Utrecht (1-5) werd uitgeroepen tot VI's Speler van de Week.

• Heracles Almelo zette slechts één van zijn laatste tien duels in de Eredivisie in winst om, begin dit seizoen tegen Willem II (3-1). De overige negen wedstrijden resulteerden in vijf remises en vier nederlagen.

• Een positief puntje voor de equipe van coach John Stegeman is dat ze in de laatste zeven uitduels in de Eredivisie minimaal eenmaal tot scoren kwam. De laatste keer dat Heracles buitenshuis droog stond, was op 6 maart bij NEC (1-0).

• Heracles voerde deze jaargang al 109 succesvolle tackles uit, meer dan welk team ook in de Eredivisie.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.