FC Groningen wil einde maken aan Rotterdam-complex

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Sparta Rotterdam probeert zondag eindelijk weer eens te winnen, hetgeen ten koste van FC Groningen moet gaan.

FC Groningen wil einde maken aan Rotterdam-complex
Speelronde: 23
Aftrap: zondag 19 februari, 14.30 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Als gevolg van de 2-0 nederlaag bij Ajax en de goede resultaten van concurrenten zakte Sparta Rotterdam afgelopen week onder de degradatiestreep. FC Groningen kwam deze jaargang dramatisch op gang, maar bivakkeert inmiddels al maanden in de middenmoot.

• Voor de 29ste keer nemen Sparta en FC Groningen het op Het Kasteel tegen elkaar op. De Rotterdammers boekten twaalf zeges, moesten elfmaal met een gelijkspel genoegen nemen en gingen slechts vijfmaal onderuit.

• Sparta Rotterdam verloor de laatste drie thuiswedstrijden (tegen Vitesse, FC Utrecht en PEC Zwolle) en probeert te voorkomen dat het voor het eerst sinds het seizoen 2006/07 vier achtereenvolgende Eredivisie-duels op Het Kasteel verliest.

• Michel Breuer kan voor de driehonderdste keer een basisplaats hebben in een Eredivisie-wedstrijd, meer dan welke huidige Eredivisie-speler ook.

Eerder dit seizoen eindigde FC Groningen - Sparta Rotterdam in 1-1.
Eerder dit seizoen eindigde FC Groningen - Sparta Rotterdam in 1-1.

• Sparta Rotterdam boekte op 4 november 2016 voor het laatst een zege in de Eredivisie. SC Heerenveen ging destijds met 3-1 voor de bijl. Inmiddels wacht de ploeg van trainer Alex Pastoor al 107 dagen op een competitie-overwinning.

• FC Groningen wacht al even op een 'normaal doelpunt'. In de laatste 363 minuten scoorden de noorderlingen alleen via een strafschop of een eigen goal.

• De droogte duurt nog niet zo lang als die van Sparta, maar ook FC Groningen wacht al even op een Eredivisie-zege. De ploeg van trainer Ernest Faber won geen van zijn laatste vier duels: drie remises en één nederlaag.

• FC Groningen zette slechts één van zijn laatste twaalf Eredivisie-wedstrijden in Rotterdam in winst om. Vorige week verloren de noorderlingen nog met 2-0 van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.