FC Groningen wijst Maduro en Payne de deur

Reacties

FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Hedwiges Maduro en Desevio Payne. Hun aflopende contracten worden niet verlengd. De club gaat wel door met Australisch jeugdinternational Ajdin Hrustic en praat nog met Jason Davidson en Tom Hiariej over een gezamenlijke toekomst.

FC Groningen wijst Maduro en Payne de deur

Het aanstaande vertrek van Maduro is geen verrassing. De verdediger kon de verwachtingen dit seizoen niet waarmaken, belandde na de winterstop op een zijspoor en voelde zich niet meer welkom bij de club. Voor het duel met Willem II van zaterdag zat hij sinds enkele maanden weer bij de selectie, maar dat was te verklaren met blessureleed.

Ook in het geval van verdediger Payne is het uitzicht op speeltijd minimaal en acht het Groningen beter om afscheid te nemen. Eerder werd al duidelijk dat Stefan van der Lei, Peter van der Vlag, Glenn Bijl en Roland Baas vertrekken bij de club.

Hrustic blijft wel langer bij de Trots van het Noorden doordat Groningen een optie in zijn contract licht. Hrustic kwam in 2014 over uit de jeugd van Schalke 04 en zit na de winterstop regelmatig op de bank bij het eerste elftal.

De optie in het contract van Davidson wordt niet gelicht, maar Groningen is wel met de zomerse aanwinst in gesprek over een langere samenwerking. Ook Hiariej, die bezig is aan zijn tiende contractjaar bij Groningen, bespreekt de mogelijkheid om langer te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.