FC Groningen wendt afgang na rust af tegen Hercules

Reacties

FC Groningen heeft donderdag in het KNVB-bekertoernooi Derdedivisionist USV Hercules verslagen: 2-4. De ploeg van Ernest Faber had het bij vlagen lastig met de amateurs uit Utrecht, maar won uiteindelijk wel.

FC Groningen wendt afgang na rust af tegen Hercules

Hercules kende een droomstart tegen de Eredivisionist. Na een goed uitgespeelde aanval legde Mart Stokkers af op Fouad Belarbi. De aanvaller was sneller dan de verdedigers en ook Groningen-doelman Sergio Padt kon niet voorkomen dat Belarbi een knap doelpunt maakte: 1-0. Groningen speelde bij vlagen slecht, maar kwam voor rust nog wel op gelijke hoogte. Oussama Idrissi kreeg de ruimte en haalde net buiten het zestienmetergebied verwoestend hard uit: 1-1.

Fouad Belarbi viert de 1-0 tegen FC Groningen.
Fouad Belarbi viert de 1-0 tegen FC Groningen.

De onder vuur liggende Faber maakte in de rust in ieder geval een goede keuze door Ritsu Doan te laten invallen voor Jesper Drost. De negentienjarige Japanner wordt gehuurd van Gamba Osaka en zorgde in de tweede helft binnen een minuut voor de voorsprong. Na een combinatie met Mimoun Mahi rondde Doan af: 1-2.

Daar hield het niet bij op voor de bezoekers. Met een uitstekende gekrulde vrije trap maakte Juninho Bacuna er 1-3 van, terwijl invaller Ajdin Hrustic voor 1-4 tekende. Het slotakkoord was aan Hercules-linksback Leroy Oehlers. Een voorzet vanaf rechts werd door niemand aangeraakt, waardoor de verdediger kon afdrukken. Dat deed hij overtuigend door de bal in het dak van het doel te schieten: 2-4. De goal was er wel een voor de statistieken, de zege ging naar Groningen.

FC Groningen, de nummer tien van de Eredivisie, krijgt aanstaande zondag bezoek van FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.