FC Groningen verslaat ADO door goal ver in blessuretijd

FC Groningen heeft diep in blessuretijd een overwinning afgedwongen tegen ADO Den Haag. Terwijl de blessuretijd er eigenlijk al op zat, tikte Danny Hoesen de 2-1 binnen.

De noorderlingen hadden drie dagen na het Europa League-duel bij Olympique Marseille (2-1) in de beginfase in Hans Hateboer de gevaarlijkste man. Hij vond met een kopbal uit een corner en kort daarna met een schot doelman Martin Hansen op zijn weg. Via Mike Havenaar deed ook ADO in aanvallende zin van zich spreken.

Toch kwam de openingsgoal letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Na een voorzet van Aaron Meijers liet verdediger Johan Kappelhof zich immers in de lucht kloppen door de kleinere Edouard Duplan (foto boven). De Franse aanvaller kopte zo de 0-1 op het scorebord.

Groningen kon ondanks kansen voor Jarchinio Antonia, Jesper Drost en een afgekeurde goal van Michael de Leeuw een fluitconcert in de rust niet voorkomen. De aanhang liet duidelijk blijken niet tevreden te zijn met het spel van de thuisploeg, die normaliter in eigen huis prima resultaten kan overleggen.

Niet lang na het begin van de tweede helft werd de gelijkmaker alsnog een feit. Via Antonia kwam de bal bij linksback Lorenzo Burnet, die zijn voorzet via twee ADO-verdedigers in het doel zag hobbelen. Eerst raakte Kevin Jansen de bal, terwijl het laatste ongelukkige tikje van Tom Beugelsdijk kwam. Ondanks kansen over en weer leek het vervolgens bij 1-1 te blijven.

Maar in de 95ste minuut veerde het thuispubliek alsnog op. Terwijl de blessuretijd van vier minuten er eigenlijk al op zat, viel de bal na een vrije trap voor de voeten van Hoesen die van zeer dichtbij binnentikte: 2-1. Daardoor komt ADO maar niet los van de gevarenzone en is de ploeg van Henk Fraser nog steeds veertiende. De formatie van Erwin van de Looi stijgt naar de zesde plek en is al zes duels op rij ongeslagen (vier keer winst, twee remises).