FC Groningen verloor nog nooit van FC Dordrecht

Reacties

● FC Dordrecht speelde vijf keer thuis tegen FC Groningen in de Eredivisie, maar hield daar slechts één punt aan over (G1, V4).

FC Groningen verloor nog nooit van FC Dordrecht

● FC Dordrecht is het enige huidige Eredivisie-team waar FC Groningen nog nooit van verloor op het hoogste niveau (W6, G4).

● Opvallend: Dordrecht verloor zijn eerste acht thuisoptredens; nog nooit verloor een Eredivisie-ploeg haar eerste acht duels in eigen huis.

● Dordrecht incasseerde in zijn laatste acht thuisduels 26 tegentreffers, alleen Elinkwijk kreeg in de historie meer treffers tegen na evenzoveel wedstrijden (1956/57, 27 tegentreffers).

● In zes van de tien Eredivisie-ontmoetingen met Groningen (thuis en uit) wist Dordrecht niet te scoren (vijf goals in totaal).

● Dordrecht stond in zijn laatste twee wedstrijden in totaal 84 minuten op voorsprong. In de veertien voorgaande duels was dit in slechts negen minuten het geval.

● De ploeg van Ernie Brandts wist in de laatste achttien competitieve wedstrijden alleen de amateurs van ONS BOSO Sneek te verslaan (tweede ronde KNVB-beker – G3, V14).

● FC Dordrecht is het enige overgebleven team dit Eredivisie-seizoen dat nog geen punt pakte in eigen huis.

● Dordrecht is de Eredivisie-ploeg met de minste thuisdoelpunten (zes) dit seizoen en is het enige team dat minder uitdoelpunten maakte (vijf) dan FC Groningen (zeven).

● FC Groningen wist de laatste negen competitiewedstrijden op vreemde bodem niet de nul te houden (negentien tegendoelpunten).

● FC Groningen kan de zesde uitoverwinning van het kalenderjaar boeken; in 2009 won het voor het laatst zes competitieduels buitenshuis.

● Michael de Leeuw maakte tot nu toe acht goals. In de duels waarin de aanvaller scoorde verloor FC Groningen niet.

● Groningen verloor dit seizoen alle drie de Eredivisie-wedstrijden op kunstgras en maakte in deze duels geen enkel doelpunt (acht tegen).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.