FC Groningen troeft Willem II af in gevecht om achtste plek

Reacties

Ook als FC Groningen de KNVB-beker niet wint, maakt het nog een goede kans om Europa in te gaan dankzij een zege bij Willem II: 1-4.

FC Groningen troeft Willem II af in gevecht om achtste plek

Hoewel bij FC Groningen in de laatste weken van dit seizoen alles in het teken zal staan van de bekerfinale tegen PEC Zwolle, was ook de uitwedstrijd tegen Willem II van groot belang voor de noorderlingen. Bij verlies in De Kuip op 3 mei zal de achtste plaats in de Eredivisie recht geven op deelname aan de play-offs om het laatste Europa League-ticket en bij winst kon Groningen die positie pakken ten koste van promovendus Willem II.

De ambitie om de achtste positie te grijpen zette Groningen vanaf de eerste minuut kracht bij. Jarchinio Antonio opende met een schitterende stift in de achtste minuut de score. De buitenspeler was daarmee bij de rentree na zijn enkelblessure direct succesvol. Ook in de 62ste minuut was hij belangrijk, door een voorzet te geven op clubtopscorer Michael de Leeuw, die simpel afrondde. Voor de spits was het alweer zijn veertiende competitietreffer.

Tussen de goals van Antonia en De Leeuw door deed ook spelmaker Tjaronn Chery een duit in het zakje met zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen. Chery en De Leeuw zijn daarmee goed voor ruim zestig procent van de productie van Groningen. Na de derde treffer van de  bezoekers beet ook Willem II van zich af. Ali Messaoud scoorde, maar door gemiste kansen van Robbie Haemhouts en Ben Sahar bleef een spannende slotfase uit. In de extra tijd maakte Chery er zelfs nog 4-1 van.

Groningen staat door de zege op directe concurrent Willem II nu achtste met 42 punten. De Tilburgers (39 punten) mogen echter net als SC Cambuur (40 punten) en FC Twente (37 punten) ook nog steeds hoop koesteren op plaatsing voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.