FC Groningen stunt bijna tegen Fiorentina

Dat FC Groningen in Florence afscheid zou nemen van het UEFA Cup-toernooi was ingecalculeerd. Het gebeurde met meer dan met opgeheven hoofd. Na strafschoppen was Fiorentina te sterk.

In de eerste helft hield FC Groningen stand. Met name Adrian Mutu stelde keeper Brian van Loo meerdere keren op de proef. Bovendien had Fiorentina pech dat de lat de goalie te hulp schoot.

FC Groningen, dat via Goran Lovre en Evgeniy Levchenko van zich had doen spreken, putte vertrouwen uit het verloop van de eerste helft. Tien minuten na rust kwam dat zelfs tot uitdrukking in een voorsprong.

Met een schitterend doelpunt versterkte Erik Nevland het gevoel dat er in Florence een verrassing mogelijk was. Dat Mutu snel met een antwoord kwam, deed niets af aan de prestatie van FC Groningen

Ook na de reguliere speeltijd hielden FC Groningen en Fiorentina elkaar in evenwicht, zodat een strafschoppenreeks een beslissing moest brengen. Gemiste pogingen van Levchenko en Marnix Kolder wogen niet op tegen de ene fout van Fiorentina (Mario Alberto Santana).

Bekijk hier al onze video's