FC Groningen strikt Linssen en Tamata

Reacties

FC Groningen heeft zich op twee posities versterkt. Bryan Linssen komt over van Heracles Almelo, terwijl Abel Tamata afkomstig is van PSV.

FC Groningen strikt Linssen en Tamata

Aanvaller Linssen tekent een driejarig contract bij de Europa League-deelnemer, terwijl vleugelverdediger Tamata zich voor twee jaar met een optie op nog een jaar aan Groningen verbond. Hij komt transfervrij over van PSV, terwijl voor Linssen aan Heracles een transferbedrag betaalt.

Groningen en Heracles Almelo bereikten eerder al een akkoord over Linssen (foto), het was nog wachten op een overeenkomst tussen speler en club. De flankspeler liet aan Voetbal International weten uit te kijken naar een dienstverband bij De Trots van het Noorden. 'Ik heb er enorm veel zin in, helemaal omdat Groningen Europees voetbal speelt', aldus Linssen.

De 24-jarige aanvaller begon zijn voetballoopbaan met een rondgang door Limburg. De buitenspeler vertrok van Fortuna Sittard naar MVV Maastricht, waarna VVV-Venlo volgde. In de zomer van 2013 verliet Linssen het zuiden van het land voor een avontuur bij Eredivisionist Heracles. In twee seizoenen kwam de behendige doelpuntenmaker 21 keer tot scoren in de competitie. Tamata (24) genoot zijn opleiding voor PSV, waar hij 28 duels in de hoofdmacht speelde. Hij werd daarnaast een seizoen uitgeleend aan Roda JC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.