FC Groningen steelt de winst bij beter Willem II

Willem II was op weg om zonder problemen FC Groningen te verslaan. Maar in de laatste acht minuten ging het alsnog mis na een eigen doelpunt van Thomas Bælum: 1-2.

Tot de 82ste minuut had Groningen nauwelijks iets laten zien. Willem II was de betere, koesterde het meeste balbezit, toonde ook het beste veldspel en stichtte volop gevaar. En de mannen van coach Andries Jonker leidden met 1-0 dankzij een treffer van Frank van der Struijk. De verdediger scoorde vanaf de strafschopstip nadat Gibril Sankoh in de fout was gegaan tegen Frank Demouge.

Groningen kwam totaal onverwacht en onverdiend op gelijke hoogte. In de 82ste minuut was het invaller Tim Matavz die de bal met het hoofd klaarlegde voor Berry Powel, waarna Bælum ongelukkig de bal in het Tilburgse doel werkte. En twee minuten later stond het zowaar 1-2. Berry Powel bracht de bal na enkele scharen voor het doel en Sepp de Roover tikte de bal over de doellijn.

In de slotfase kreeg Demouge de beste kans op de gelijkmaker, maar de spits strandde op doelman Brian van Loo, die al enkele malen eerder goed had ingegrepen.

FC Groningen klom naar de derde plaats dankzij de vijftig punten die de ploeg van coach Ron Jans heeft vergaard. Nummer vier NAC Breda heeft even veel punten. Willem II blijft met 24 punten onder de degradatiestreep staan.