FC Groningen snel in gesprek met improductieve Zeefuik

FC Groningen gaat op korte termijn in gesprek met Género Zeefuik (23). De aanvaller ontbrak de laatste wedstrijden in selectie. Volgens de technische staf was hij niet fit genoeg om negentig minuten te spelen.

FC Groningen snel in gesprek met improductieve Zeefuik

Zeefuik trainde wel mee, maar scheidend trainer Robert Maaskant posteerde hem op de tribune. Het is niet voor het eerst dat de spits buiten de wedstrijdselectie bleef vanwege een conditionele achterstand.

'De komende weken gaan we met Género in gesprek', zegt manager technische zaken Henk Veldmate in VI. 'Het was een keuze van de technische staf hem tegen FC Twente niet te selecteren. Dit was sowieso niet het seizoen van Zeefuik.'

'Daar moet een oplossing voor komen', vervolgt de td. 'Wij hadden dit seizoen problemen met scoren. Dat heeft ons bij vlagen opgebroken. Het is voor elk elftal fijn een doelpuntenmachine in de ploeg te hebben. David Texeira en Género Zeefuik konden dat helaas niet brengen.'

Zeefuik heeft nog een contract tot de zomer van 2016. Texeira, zijn grootste concurrent, ligt nog tot medio 2014 vast. Het duo kwam dit seizoen voor Groningen gezamenlijk niet verder dan negencompetitietreffers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen