FC Groningen smacht naar treffers in de eigen Euroborg

In de aanloop naar de 26ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Vrijdagavond staan FC Groningen en NAC Breda tegenover elkaar in de Euroborg.

FC Groningen smacht naar treffers in de eigen Euroborg

FC GRONINGEN - NAC BREDA

FC Groningen pakte slechts negen van maximaal 21 punten na de winterstop (W3, G0, V4).

De ploeg van Robert Maaskant won zijn laatste twee thuisoptredens (RKC 2-1 en PEC Zwolle 1-0). Dat was dit seizoen nog niet eerder gelukt.

NAC Breda verzamelde in 2013 dertien punten uit zeven duels en is na Ajax (veertien punten) de best presterende ploeg na de winterstop.

NAC-clubtopscorer Nemanja Gudelj scoorde drie keer in zijn laatste vijf duels. De middenvelder heeft nu vijf goals gemaakt dit seizoen, dat is net zoveel als zijn vader trainer Nebojsa Gudelj er in zeven seizoenen Eredivisie voor NAC maakte.

FC Groningen is bezig aan het slechtste seizoen sinds tien jaar. In 2003/04 hadden de Groningers na 25 speelronden 27 punten, nu zijn dat er 29.

De Groningers winnen dit seizoen thuis net zoveel wedstrijden als op vreemde bodem (vier om vier).

FC Groningen is samen met NAC en PEC de minst scorende thuisploeg van de Eredivisie (veertien treffers).

De formatie van Maaskant maakte in zijn laatste vier thuisduels maar drie goals.

NAC scoort al acht wedstrijden op rij in de Eredivisie minimaal één keer.

NAC incasseerde na de winterstop slechts vijf treffers (in zeven duels). Dat is samen met Ajax het minste aantal van alle Eredivisieclubs.

FC Groningen-aanvaller David Texeira maakte uit bij Roda JC (4-1) na zeven maanden droogte zijn tweede treffer van het seizoen.

Slechts drie van de 35 onderlinge duels tussen FC Groningen en NAC in Groningen eindigden zonder doelpunten: in 1994, 2001 en 2003. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Felix Aerts, Jasper Steppé & Willem van Beeren
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's