FC Groningen slaat miljoenenbod op Granqvist af

Een miljoenenbod van Fenerbahçe bleek afgelopen weekend niet genoeg om Andreas Granqvist (25) de overstap van Groningen naar Istanbul te laten maken. De verdediger van FC Groningen staat in de nadrukkelijke belangstelling van de topclub uit Turkije, die zwart op wit een aanbieding bij de clubleiding van De Trots van het Noorden neerlegde.

FC Groningen slaat miljoenenbod op Granqvist af

'Een zeer serieus bod, maar toch hebben wij besloten het naast ons neer te leggen', zegt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen tegen Voetbal International. 'Natuurlijk was het een mooie club in een mooie competitie voor Andreas geweest, maar in een gesprek hebben wij hem duidelijk gemaakt waarom we het hebben afgeslagen. Daar had hij begrip voor.'

Fenerbahçe, momenteel derde in de Turkse competitie, verloor vorige week in het bekertoernooi van een club uit de derde divisie, waarop het trainer Aykut Kocaman ontsloeg. Om deze dezelfde dag opnieuw aan te stellen.

In Istanbul gaan hardnekkige geruchten dat Kocaman alsnog zal worden opgevolgd door Rafael Benítez, en dat de Spaanse trainer een transferbudget van zestig miljoen euro tot zijn beschikking zal krijgen.

'Het is inderdaad nogal rumoerig daar', aldus Nijland. 'Voorlopig staat het verhaal Fenerbahçe Granqvist op hold. Wij hebben nee gezegd, maar wie weet wat er nog komen gaat. Rond Andreas valt niets uit te sluiten.' Granqvist is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van FC Groningen. Eerder speelde de Zweeds international voor Helsingborgs IF en Wigan Athletic. Afgelopen zomer diende zich ook al belangstelling aan, destijds was het Schotse Celtic de meest geïnteresseerde club. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's