FC Groningen scoort niet meer in uitduels

Reacties

● AZ-FC Groningen werd 25 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Dertien keer won de thuisploeg, viermaal zegevierden de bezoekers (G8).

FC Groningen scoort niet meer in uitduels

● In de laatste vijf edities van AZ–FC Groningen in de Eredivisie vielen slechts zeven doelpunten.

● De Groningers wonnen sinds de eeuwwisseling slechts twee competitieduels in Alkmaar (G3, V9).

● AZ won slechts één van zijn laatste zes thuiswedstrijden in de competitie (G3, V2).

● De Alkmaarders scoorden in de laatste twaalf seizoenen slechts één keer minder na negen duels dan het huidige aantal van dertien keer (tien in de jaargang 2010/11).

● Nemanja Gudelj maakte beide treffers in de laatste editie van AZ–FC Groningen (2-0).

● FC Groningen verloor zijn laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie en wist in deze duels niet te scoren (elf doelpunten tegen).

● De laatste keer dat FC Groningen vijf uitduels op rij niet tot scoren kwam, was in april 2001; de vijfde wedstrijd in die reeks was uitgerekend op bezoek bij AZ (2-0).

● Geen enkele ploeg kreeg in de eerste negen Eredivisie-duels meer doelpunten tegen door invallers dan FC Groningen (vier – samen met Heracles Almelo).

● FC Groningen staat in uitduels gemiddeld 8,2 schoten op doel toe, het hoogste aantal van alle clubs. De noorderlingen presteren daarentegen in thuiswedstrijden met gemiddeld slechts drie schoten op het eigen doel het best (samen met Feyenoord).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.