FC Groningen op volle kracht in 'spek-en-bonen-duel'

Reacties

Hoewel er voor FC Groningen donderdag tegen SC Braga behalve eer en premies niets op het spel staat, beginnen de groen-witten met een sterke formatie.

FC Groningen op volle kracht in 'spek-en-bonen-duel'

Trainer Erwin van de Looi wil het Europa League-avontuur op die manier voor eigen publiek een waardige afsluiting geven, zegt hij op de clubsite, waar hij de volledige opstelling alvast prijsgeeft. Sergio Padt, Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Kasper Larsen, Abel Tamata, Johan Kappelhof, Hedwiges Maduro, Bryan Linssen, Albert Rusnák, Danny Hoesen en Simon Tibbling. Michael de Leeuw ontbreekt vanwege een lichte spierblessure bij het duel dat donderdag om 19.00 uur begint.

'We sparen geen spelers met het oog op Feyenoord-thuis (zondag, red.). Wij zijn niet in de positie om in een Europees duel niet met de sterkste opstelling te beginnen. Het is een serieuze wedstrijd en we willen het toernooi zo goed mogelijk afsluiten. SC Braga is bovendien een goede tegenstander gebleken', zegt Van de Looi.

Groningen staat na een remise en vier nederlagen stijf onderaan in Groep F. Braga is met twaalf punten al zeker van overwintering in het toernooi. 'We willen aantonen dat we geleerd hebben van de vorige wedstrijden in de Europa League', aldus de trainer, die vanwege bovenbeenklachten geen beroep kan doen op Mimoun Mahi. 'Bovendien spelen we een Europese thuiswedstrijd en willen we het publiek hier in ons eigen stadion altijd wat laten zien.'

Braga
Braga wil in Groningen een resultaat behalen om de eerste plaats in de poule veilig te stellen. 'We zijn natuurlijk hartstikke blij dat we ons al hebben gekwalificeerd, maar willen deze fase van de Europa League goed afsluiten. Dat doen we door eerste te worden en dus gaan we daar volledig voor', zei trainer Paulo Fonseca, die zijn opstelling bijna volledig prijsgaf: 'We beginnen met Matheus, Baiano, Boly, André Pinto, Marcelo Goiano, Luiz Carlos, Rafa Silva, Vukcevic, Wilson Eduardo en Ahmed Hassan. Dan laat ik dus één naam open om het toch nog een beetje spannend te houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.