FC Groningen op eigen veld zeer sterk tegen Willem II

Reacties

● FC Groningen–Willem II werd 27 keer eerder gespeeld. De thuisploeg won vijftien duels, de Tilburgers gingen slechts drie keer met de volle buit huiswaarts (G9).

FC Groningen op eigen veld zeer sterk tegen Willem II

● Willem II wist van de laatste 22 ontmoetingen in Groningen er slechts één te winnen (G9, V11): in het seizoen 2003/04 werd het 1-2.

● FC Groningen zegevierde in vier van zijn laatste vijf Eredivisie-duels met Willem II (G1) en scoorde daarin zeventien keer (drie tegengoals).

● In 2011 verpletterde FC Groningen de Tilburgers met 7-1, de grootste overwinning van de noorderlingen in de Eredivisie (daarnaast drie keer 6-0; tegen Go Ahead Eagles, Excelsior en Feyenoord).

● FC Groningen won slechts een van zijn laatste vier Eredivisie-duels met een promovendus (G2, V1): thuis tegen Go Ahead Eagles (1-0).

● Willem II won in april 2004 voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd ten noorden van Utrecht (0-1 bij FC Volendam).

● FC Groningen heeft de hoogste nauwkeurigheid in de Eredivisie wat het aantal doelpogingen betreft: 63,6 procent ervan belandde tussen de palen.

● Tjaronn Chery schoot al veertien keer op doel in dit seizoen, het hoogste aantal van alle Eredivisie-spelers (samen met Zakaria Labyad van Vitesse en Feyenoorder Mitchell Te Vrede).

● Willem II verstuurt gemiddeld 347 passes per wedstrijd, minder dan elke andere ploeg op het hoogste niveau in Nederland.

● De Tilburgers hebben hun laatste twee wedstrijden gewonnen. De laatste keer dat ze drie keer achtereen zegevierden was in november 2008 (3).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.