FC Groningen naar FIFA voor afronden transfer Kirm

FC Groningen hoopte woensdag Andraz Kirm te kunnen presenteren als nieuwe speler, maar een conflict met Wisla Kraków zorgt voor oponthoud. De Trots van het Noorden heeft nu de wereldvoetbalbond (FIFA) ingeschakeld om de transfer af te kunnen ronden.

FC Groningen naar FIFA voor afronden transfer Kirm

Vice-voorzitter Jacek Bednarz van Wisla bevestigde de tijdelijke transfer van Kirm, die voor een seizoen gehuurd wordt met een optie tot koop. Maar nadat de 27-jarige aanvaller met succes de medische keuring had doorstaan meldde de Poolse club dat FC Groningen ook het salaris van Kirm voor rekening moet nemen.

Daar is FC Groningen het niet mee eens. Na overleg met de eigen juristen, de werkgeversorganisatie FBO en de KNVB heeft de club besloten de zaak aanhangig te maken bij de FIFA met als doel de transfer van Kirm voor het einde van de transferdeadline af te ronden.

De zeventienvoudig international van Slovenië is een oude bekende van FC Groningen-trainer Robert Maaskant, die eerder trainer was van Wisla. Kirm is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van de Poolse club. Daarvoor speelde hij in zijn vaderland voor Svoboda en Domzale. In vier jaar kwam Kirm tot 83 competitieduels voor Wisla. Hij scoorde daarin zestien keer. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's