FC Groningen moet in derby tot het uiterste gaan

Reacties

Erwin van de Looi verwacht zondagmiddag (12.30 uur) in Heerenveen een partij waar de vonken vanaf vliegen. De trainer van FC Groningen wil daarom ook alleen spelers aan de aftrap die volle bak kunnen gaan om de dramatische reeks van zijn club in de Derby van het Noorden te doorbreken.

FC Groningen moet in derby tot het uiterste gaan

Groningen won slechts één van de laatste zeven edities van de botsing tussen de noordelijke ploegen, maar verdediger Eric Botteghin voelt dat die negatieve tendens voor zijn elftal nu kan worden doorbroken. 'Het feit dat het uitvak helemaal vol zit en er 1.200 supporters vanuit Groningen meegaan om ons te steunen, geeft een geweldig gevoel. We zijn blij met de steun van onze supporters en het geeft ons een extra motivatie om alles te geven', zegt hij op de clubsite.

Nieuweling Simon Tibbling zat nog als aandachtig toeschouwer op de tribune tijdens het heenduel, vlak nadat hij was gepresenteerd als aanwinst voor de Groningers. 'Je merkte aan alles dat het een belangrijke wedstrijd was, het geluid in het stadion, de duels op het veld. Ik wilde toen niets liever dan direct mijn voetbalschoenen aan doen en het veld op. Ik heb in Zweden een behoorlijk aantal derby’s gespeeld in volle stadions, ik weet wat er wordt gevraagd.'

Veldslag
Vorig seizoen ontaardde de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion in een ware veldslag. Heerenveen won met 4-2, Mitchell Dijks (Heerenveen), Timo Letschert (Groningen) en Tjaronn Chery (Groningen) kregen in dat duel rood. En de thuisclub heeft nu nog wat recht te zetten, weet Van de Looi. 'Heerenveen speelt agressief, met hoge druk en veel lopende mensen. Maar op die manier liepen ze vorig weekend ook schade op in Leeuwarden. We hebben spelers nodig die proberen veel drive te brengen.'

Leonard Nienhuis, de Groningse keeper van SC Cambuur, gooide via RTV Noord nog wat olie op het vuur door te zeggen hoe de Friezen het beste te bestrijden zijn. 'Je moet ze meteen bij de strot pakken en vol druk zetten. Net als wij', refereert hij aan een week geleden. Toen won Cambuur met 2-1 van Heerenveen, dat op zijn beurt natuurlijk ook gebrand is het geschonden blazoen tegen Groningen weer op te poetsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.