FC Groningen meldt zich voor Faber na clash met NEC

Reacties

FC Groningen heeft zich deze week officieel gemeld bij NEC voor Ernest Faber. De trainer, die overhoop ligt met zijn Nijmeegse werkgever en uit het technisch hart van de club is gestapt, is de belangrijkste kandidaat om Erwin van de Looi op te volgen in Groningen.

FC Groningen meldt zich voor Faber na clash met NEC

Het technisch hart van NEC klopt in Cuijk. Faber stond vorige week neus aan neus met algemeen directeur Bart van Ingen. De trainer weigerde een gezamenlijke verklaring namens het technisch hart te ondertekenen.

Al vanaf de eerste dag moet Faber maandelijks naar Cuijk rijden, waar hij op het makelaarskantoor van Futuralis moet praten met Bart van Ingen, een commissaris, vertegenwoordigers van het makelaarskantoor en Harold Bons (één van de investeerders). Christian Santos stond al in de zomer ter discussie, helemaal toen er via investeerders een peperdure Roemeen (Mihai Roman) werd aangetrokken, die Faber zelf nooit had zien spelen.

De soap rondom Christian Santos heeft ervoor gezorgd dat Ernest Faber lijnrecht tegenover de NEC-leiding is komen te staan.
De soap rondom Christian Santos heeft ervoor gezorgd dat Ernest Faber lijnrecht tegenover de NEC-leiding is komen te staan.

De coach geloofde wél in Santos en het resultaat (dertien competitietreffers) is bekend. De afgelopen weken werd de druk rond de tafel weer groter om spelers met aflopende contracten wat vaker naast de basis te zetten. Santos zou zelfs helemaal niet meer in de basis komen te staan. Een afspraak waar ook Faber met grote tegenzin zich aan committeerde. Een beginnersfout van de jonge trainer, die hij al na één wedstrijd rechtzette, want ook jongens als Navarone Foor en Rens van Eijden zouden in deze filosofie dus steeds vaker moeten wijken.

De Santos-soap zorgde voor veel opschudding. Van Ingen bleef om een gezamenlijke verklaring naar buiten vragen, iets waar Faber niet aan mee wilde werken. Met het vertrek van Faber uit het technische hart verdween ook direct de laatste deelnemer die wel eens op het gras staat uit de Cuijk-connectie. De basis voor een langer verblijf van Faber in Nijmegen heeft zacht gezegd enorme schade opgelopen. Mogelijk biedt FC Groningen een uitweg voor Faber en NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.