FC Groningen maatje te groot voor Go Ahead Eagles

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis een 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles geboekt. De Deventenaren waren niet opgewassen tegen het bij tijd en wijle swingende aanvalsspel van de noorderlingen.

De thuisploeg kwam al na negen minuten op voorsprong. Albert Rusnák, die in de winterstop overkwam van SC Cambuur, liet - al dan niet opzettelijk - zijn eerste competitietreffer voor Groningen aantekenen. Hij leek een voorzet te willen geven, maar zag de bal vervolgens op fraaie wijze in de verre hoek achter doelman Mickey van der Hart ploffen.

In het vervolg van het eerste bedrijf kreeg Groningen tal van kansen om de score verder op te voeren, maar onder anderen Michael de Leeuw, Tjaronn Chery en Jarchinio Antonia lieten dat na. Go Ahead kon nauwelijks wat tegenover de aanvalsdrift van Groningen zetten en kwam niet verder dan een schotje van Lars Lambooij dat over en naast ging.

Na rust was het wachten tot de 69ste minuut voordat het 2-0 werd. De manier waarop was het wachten waard. Chery vormde het sluitstuk van een schitterende aanval. Hij zette zelf met een hakballetje een één-tweetje met Antonia op. Die liet zich eveneens niet onbetuigd en bezorgde Chery met een tweede hakje de bal, waarna de aanvallende middenvelder raak schoot: 2-0.

Hoewel Go Ahead, waar Glynor Plet als invaller zijn eerste minuten maakte, het nog wel probeerde bleef het bij 2-0. Daardoor is Groningen nog steeds sinds 9 maart 2014 ongeslagen in eigen huis. Na de 2-0 zege van Feyenoord in het hoge noorden destijds volgden acht zeges en vijf remises. De ploeg van trainer Erwin van de Looi is inmiddels opgeklommen naar de achtste plek. Go Ahead blijft veertiende, maar zal omlaag moeten kijken.