FC Groningen loopt vierde plaats mis in Kerkrade

FC Groningen heeft op bezoek bij Roda JC Kerkrade nagelaten de vierde plaats in de Eredivisie over te nemen van Heracles Almelo. Een weinig enerverende wedstrijd zonder veel grote kansen eindigde doelpuntloos: 0-0.

Slechts drie minuten tijdens de eerste helft in het waterkoude Parkstad Limburg Stadion kreeg het publiek het warm van wat de ploegen op het veld lieten zien. Dat waren ook meteen de enige minuten waarin Roda aanviel. Het hoogtepunt van deze 180 seconden kwam op naam van Mitchel Paulissen. Na een corner van Hicham Faik belandde de bal in de drukte van de Groningse doelmond en Paulissen drukte af. Een goede redding van keeper Sergio Padt voorkwam echter de openingstreffer.

Pas tien minuten na de pauze werden de Groningers voor het eerst gevaarlijk. Albert Rusnák nam de bal in één keer op zijn rechterwreef uit een hoge steekpass van Simon Tibbling, maar Roda-keeper Benjamin van Leer reageerde knap en tikte de bal over zijn doel. Ook bij de daaropvolgende hoekschop vervulde Van Leer een heldenrol. Hedwiges Maduro kreeg de bal voor zijn voeten, maar stuitte op de attente keeper.

Doordat Heracles Almelo eerder op de dag met 3-0 van Feyenoord verloor in De Kuip, kon Groningen bij een overwinning de vierde plaats overnemen. Coach Erwin van de Looi en zijn spelers blijven door de remise echter vijfde in de Eredivisie. Voor Roda bevatte het doelpuntloze duel wel een lichtpuntje. Voor het eerst sinds 12 september (tegen NEC, eveneens 0-0) hielden de Limburgers de nul achterin. Zij passeren daardoor Willem II op de ranglijst en staan nu dertiende.