FC Groningen kondigt komst Yttergård Jenssen aan

Reacties

FC Groningen gaat zich versterken met Ruben Yttergård Jenssen. De 28-jarige middenvelder, afgelopen zaterdag nog actief voor Noorwegen in het uitduel met België (3-2), komt transfervrij over van 1. FC Kaiserslautern dat uitkwam in de Tweede Bundesliga.

FC Groningen kondigt komst Yttergård Jenssen aan

De club meldt dat de medische keuring vanmiddag plaats zal hebben. Als de Noor die met goed gevolg doorstaat zal hij een meerjarig contract ondertekenen in het hoge noorden en wordt hij om 15.30 uur gepresenteerd.

Yttergård Jenssen, die 37 interlands speelde, stond al voordat hij naar Duitsland verkaste op de radar van FC Groningen en in de winterstop mislukte nog een poging de Noor naar de Trots van het Noorden te krijgen. Voor zijn tijd in Duitsland kwam de middenvelder uit voor Tromsø IL.

FC Groningen wilde het middenveld versterken met een dynamische middenvelder aangezien afgelopen seizoen de combinatie met Hedwiges Maduro en Simon Tibbling onvoldoende functioneerde.

De noordelingen zijn eveneens in de markt voor  Ulrik, het negentienjarige broertje van Ruben Yttergård Jenssen. Deze speelt nu nog voor Olympique Lyon en kan zowel als centrale verdediger als linksback uit de voeten. Ook NEC volgt de verrichtingen van de jonge verdediger.

Het lukte de club, naast het aantrekken van spits Tom van Weert, eerder ook al om het contract met Oussama Idrissi te verlengen. De twintigjarige aanvaller is nu tot en met 2020 aan de Eredivisionist verbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.