FC Groningen kaapt Drost weg uit Zwolle

Reacties

FC Groningen gaat zich versterken met Jesper Drost. De 22-jarige aanvaller komt over van PEC Zwolle en wordt vanmiddag gepresenteerd.

FC Groningen kaapt Drost weg uit Zwolle

Groningen maakt op de eigen website melding van het akkoord. Wel laat de bekerwinnaar weten dat er de komende uren nog enkele zaken geregeld moeten worden, maar daarbij verwacht de club geen problemen.

Drost is met Groningen een vierjarig contract overeengekomen. Zijn verbintenis in Zwolle liep nog door tot medio 2017. Het transferbedrag dat de club uit Overijssel ontvangt, is niet bekend gemaakt.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, bevestigt het akkoord dat onder voorbehoud van de medische keuring is. 'Drost heeft als exponent van onze voetbalacademie en basisspeler sinds het seizoen 2011-2012 een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Hij was nauw betrokken bij de successen van de afgelopen jaren, speelde maar liefst 83 wedstrijden (Eredivisie exclusief play-offs, red.) in het eerste van PEC Zwolle en werd ook nog opgeroepen voor Jong Oranje. Dat hij nu vertrekt is een gemis, maar de club gunt hem deze transfer waar een serieus geldbedrag tegenover staat. Namens PEC Zwolle wil ik Drost bedanken voor zijn inzet en wens ik hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.'

In Groningen geldt Drost als opvolger van de naar Queens Park Rangers vertrokken Tjaronn Chery. De in Nunspeet geboren technicus debuteerde in het seizoen 2010/11 voor PEC en kwam sindsdien tot 105 competitiewedstrijden (inclusief play-offs) namens de Blauwvingers, waarin hij vijftien keer scoorde.

Groningen versterkte zich deze zomer al met Bryan Linssen en Abel Tamata. Daar tegenover staat behalve het vertrek van Chery het afscheid naar Maikel Kieftenbeld, die naar Birmingham City toog. Bovendien trekt Feyenoord aan verdediger Eric Botteghin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.