FC Groningen in nieuw shirt tegen PEC, Pearson zegt sorry

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

FC Groningen in nieuw shirt tegen PEC, Pearson zegt sorry

FC Groningen speelt in de bekerfinale (zondag 18.00 uur tegen PEC Zwolle) in een nieuw uitshirt. Onder het motto writing football history again introduceerde de kledingsponsor het nieuwe tricot met een filmpje waarin gerefereerd werd aan oude Europese wedstrijden van FC Groningen.

• Donderdag stond in deze rubriek een filmpje waarin Nigel Pearson, de manager van Leicester City, journalist Ian Baker hard aanpakte en hem een struisvogel noemde. Een dag later kwamen de twee elkaar weer tegen op een persconferentie van Leicester en toen betuigde de trainer publiekelijk zijn spijt. De journalist accepteerde het excuus.

'Ik zou liever de Champions League winnen dan de Primera División, dat is gemakkelijker.'
• Volgens Iker Casillas is dit makkelijker omdat Real Madrid in het Europese toernooi van niemand afhankelijk is. In Spanje staat De Koninklijke twee punten achter op koploper Barcelona. In de halve finale van de Champions League staat Real tegenover Juventus. (Goal)

• Zondag staat Stef Nijland met PEC Zwolle in de bekerfinale tegenover zijn vader Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Op de site van de KNVB werd aan hen beiden dan ook gevraagd wie de moeder van Stef zou aanmoedigen. Markant, aangezien de moeder van Stef de ex-vrouw van Hans is. Beide heren gaven dan ook toe dat ze haar zoon zou toejuichen.

Manchester City Onder-13 heeft een internationaal toernooi gewonnen. Op zich geen heel bijzonder nieuws, ware het niet dat het kleine broertje van Yaya Touré lijkt mee te spelen. De jongen torent op een teamfoto boven alles en iedereen uit. Volgens velen is het dan ook niet zo verwonderlijk dat City met de reus in de gelederen de titel heeft gewonnen.

'Ik kon niet naar Nederland, want ik had afgesproken de wedstrijd te spelen. Uiteindelijk heb ik de bevalling via Facetime meegemaakt.'
• Het geluk lacht Ryan Koolwijk toe sinds hij van FC Dordrecht naar Slowakije is vertrokken. Met zijn ploeg AS Trencín staat hij eerste in de competitie en in de finale van de beker. Door het succes moest de Rotterdammer wel de geboorte van zijn tweede zoon missen. (AD.nl)

'Als Simons uit eten gaat eet hij weleens friet, maar daarna loopt hij wel de laatste paar kilometer naar huis. Hij is een echt voorbeeld voor iedereen.'
• Michel Preud'homme is enorm onder de indruk van de aanvoerder van Club Brugge. De coach zei dit in gesprek met de Belgische krant De Morgen. De oefenmeester is met Club nog steeds in de race voor het kampioenschap, mede door de inbreng van Simons. 'Timmy is echt fenomenaal.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.