FC Groningen houdt vertrek Lukkien naar FC Emmen tegen

Reacties

Dick Lukkien wordt voorlopig niet de nieuwe coach van FC Emmen. De huidige assistent-trainer van FC Groningen bereikte onlangs een akkoord met de eerstedivisionist, maar Groningen heeft een stokje voor de overgang gestoken.

FC Groningen houdt vertrek Lukkien naar FC Emmen tegen

Lukkien hoopte aanvankelijk Erwin van de Looi op te mogen volgen als hoofdtrainer van FC Groningen, maar het bleek al snel dat de club daar minder heil in zag. Ernest Faber is namelijk de belangrijkste kandidaat om na dit seizoen aan de slag te gaan in Groningen.

'Ik had het gevoel dat ik niet meer bovenaan de shortlist van FC Groningen stond, daarom ben ik met de club in gesprek gegaan over FC Emmen. Dat was een duidelijke keuze voor mezelf. Dat ik niet naar FC Emmen mag is een grote teleurstelling. Het was voor mij een mooie kans om op eigen benen te staan. Groningen was bereid om met mij mee te denken, maar dan moest mijn functie intern wel direct ingevuld kunnen worden', vertelt Lukkien aan Voetbal International.

FC Groningen slaagde er uiteindelijk niet in een opvolger voor Lukkien te vinden. 'Ik ben in gesprek gegaan met FC Emmen en alles zag er goed uit, er was nagenoeg sprake van een akkoord.Ik heb vandaag (dinsdag, red.) echter de mededeling gekregen dat ik niet weg mag bij FC Groningen. Ik hoopt na dit seizoen alsnog trainer van FC Emmen te kunnen worden, maar die beslissing ligt bij FC Emmen. Ik baal ervan dat het niets is doorgegaan, maar er is geen sprake van onbegrip.'

FC Emmen zoekt naar een nieuwe hoofdtrainer omdat Marcel Keizer op 13 februari naar SC Cambuur vertrok, waar hij de ontslagen Henk de Jong opvolgde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.