FC Groningen hoopt op komst van Adorjan en Ekong

De toekomst van Krisztian Adorjan (20) en William Ekong (19) ligt waarschijnlijk in Groningen. Beide spelers zijn al enige tijd op proef in Het Hoge Noorden en hebben de technische staf overtuigd. De clubleiding zoekt nu mogelijkheden om beide spelers aan zich te binden.

FC Groningen hoopt op komst van Adorjan en Ekong

De transfervrije Ekong (foto), eerder actief voor Tottenham Hotspur, zou de Groningers verdedigend moeten versterken. In eerste instantie zou de verdediger alleen maar komen als andere verdedigers zouden vertrekken.

Technisch directeur Henk Veldmate ziet nu alsnog mogelijkheden. 'Eerst zou Jonas Ivens mogelijk vertrekken, maar hij heeft er voor gekozen om voor zijn kans in Groningen te gaan. Nu hij blijft willen we alsnog proberen om ook William aan de selectie toe te voegen. We kijken nu naar de mogelijkheden.'

Middenvelder Adorjan maakte afgelopen week een sterke indruk. Volgens trainer Erwin van de Looi is hij de creatieve schakel op het middenveld, die momenteel nog ontbreekt. De Hongaar is inmiddels teruggekeerd naar zijn huidige werkgever Liverpool en hoopt zelf op een verhuur. Veldmate is hoopvol. 'De eerste contacten met zijn zaakwaarnemer zijn gelegd. We laten ons informeren over de mogelijkheden.'

CheryNaast de mogelijke komst van dit tweetal, zien de Groningers definitief af van Tjaronn Chery. De Groningers werden het met ADO Den Haag niet eens over een transfersom. Trainer Van de Looi wil nog minimaal twee middenvelders aantrekken. Adorjan zou de eerste kunnen zijn.

FC Groningen hoopt deze zomer nog meer spelers kwijt te raken. Onlangs was er Belgische interesse voor doelman Luciano, maar die interesse zou volgens Veldmate inmiddels bekoeld zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen