FC Groningen heeft thuis innige relatie met '1-1'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 'Eredivisie-zaterdag' wordt geopend door FC Groningen - FC Utrecht.

FC Groningen heeft thuis innige relatie met '1-1'
Speelronde: 24
Aftrap: zaterdag 25 februari, 18.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Er gaapt een kloof van liefst tien punten tussen FC Groningen (27 punten) en FC Utrecht (37). De Domstedelingen zijn in de race om best of the rest te worden, terwijl FC Groningen alles op alles moet zetten om deel te nemen aan de play-offs voor Europees voetbal.

• FC Groningen kan bogen op een positieve balans in thuiswedstrijden tegen FC Utrecht. Zeventien van de vorige 37 confrontaties in de Eredivisie mondden uit in een zege van de thuisploeg. FC Utrecht kwam zeven keer tot winst en dertien keer bleef het treffen onbeslist.

• Sinds begin 2011 is FC Utrecht evenwel de bovenliggende partij, en dan rekenen we duels in de Domstad mee. De balans luidt in dat geval elf zeges voor FC Utrecht, één gelijkspel en maar drie zeges voor FC Groningen. Beide clubs troffen elkaar ook herhaaldelijk in het KNVB-bekertoernooi.

• FC Groningen speelde zijn laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie met 1-1 gelijk: tegen Go Ahead Eagles, Vitesse en Excelsior. Het is één keer gebeurd dat een club vier keer achtereen tot dit resultaat kwam voor eigen publiek: FC Twente, tussen november 1966 en januari 1967.

Eerder dit seizoen won FC Groningen met liefst 1-5 op bezoek bij FC Utrecht.
Eerder dit seizoen won FC Groningen met liefst 1-5 op bezoek bij FC Utrecht.

• De laatste keer dat FC Groningen in eigen huis op achterstand kwam, dateert alweer van 15 oktober 2016. SC Heerenveen won die avond met 0-3. Alleen bij Ajax moeten we langer terug voor een nadelige marge in een thuiswedstrijd, namelijk tot 2 oktober.

• FC  Groningen voert deze Eredivisie-jaargang het 'rode kaarten-klassement' aan met vijf spelers die van het veld werden gestuurd. Met drie rode kaarten is Juninho Bacuna de grootste boosdoener.

• Met 37 punten staat FC Utrecht er uitstekend voor. Sinds de invoering van het systeem van drie punten voor een zege in het seizoen 1995/96 hadden de Domstedelingen alleen in de jaargang 2012/13 meer punten verzameld in dit stadium van de competitie, namelijk 39.

• Liefst vier keer profiteerde FC Utrecht dit Eredivisie-seizoen al van een eigen doelpunt. Alleen Sébastien Haller (negen goals) staat boven 'eigen doelpunt' op de topscorerslijst van de Domstedelingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.