FC Groningen gooit strijd om achtste plaats helemaal open

Reacties

Gemakkelijk ging het niet, maar FC Groningen won zondag in eigen huis van SC Cambuur: 3-2. De strijd om de mogelijk belangrijke achtste plaats in de Eredivisie is daardoor ongemeen spannend.

FC Groningen gooit strijd om achtste plaats helemaal open

Woensdag bereikte FC Groningen in de eigen Euroborg nog de bekerfinale door Excelsior met 3-0 te kloppen, maar zondag tegen SC Cambuur ging het een stuk moeizamer. Daar leek het aanvankelijk overigens helemaal niet op, want al binnen een minuut zorgde Tjaronn Chery via een schitterende knal met zijn mindere rechterbeen voor 1-0.

Die voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan. Mikhail Rosheuvel stond in de zesde minuut al op de goede plek om een inzet van Bartholomew Ogbeche tot doelpunt te promoveren. De Friezen ging zelfs met een voorsprong rusten na een eigen goal van FC Groningen-verdediger Eric Botteghin, uitgerekend de man die tegen Excelsior nog geschorst was: 1-2.

In de tweede helft draaide de ploeg van trainer Erwin van de Looi het duel volledig om. Eerst schoot middenvelder Simon Tibbling de bal van ver in de lange hoek, waarna Nick van der Velden (foto) de drie punten veiligstelde. Hij proftiteerde met een fraai boogballetje optimaal van een te korte terugspeelbal van Mohamed El Makrini: 3-2.

Dankzij die treffer komen de Groningers op gelijke hoogte met nummer acht Willem II én nummer negen Cambuur. De achtste plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, mits nummer zeven PEC Zwolle de KNVB-beker wint. Volgende week gaat Groningen op bezoek bij Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.