FC Groningen geeft VVV-Venlo valse hoop

FC Groningen overleefde een sterke eindspurt van VVV-Venlo. De ploeg van coach Ron Jans nam vlak na rust een ruime voorsprong, maar moest alsnog tot de slotfase knokken in Limburg: 2-5.

FC Groningen was lange tijd heer en meester in De Koel. De nummer vijf van de Eredivisie was bij de eerste de beste aanvallende actie direct op voorsprong gekomen toen Goran Lovre in de zestiende minuut scoorde in een rebound. Vanaf die 0-1 kwam VVV er lange tijd niet aan te pas.

Coach Jans zag zijn ploeg verder uitlopen. Lovre verzond vanaf links een steekpass op Berg, die in de 45ste minuut beheerst voor 0-2 zorgde. En in de 47ste minuut stuurde Lovre Berry Powel op weg naar doelman Danny Wintjens. Heel bekeken mikte de spits de bal langs de keeper: 0-3.

VVV gaf zich echter niet gewonnen. Met een fraaie kopbal in de verste kruising zette Ken Leemans de 1-3 op het scorebord. En negen minuten later ging doelman Brian van Loo in de fout bij een voorzet van Ekrem Kahya. De lange keeper liet de bal uit zijn handen vallen, waarna Jason Oost de 2-3 binnentikte.

VVV zette Groningen in het half uur dat volgde nog wel onder druk, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg van coach André Wetzel niet. Vijf minuten voor tijd besliste Berg dan ook de wedstrijd namens Groningen. Hij speelde heel fraai Sjors Verdellen uit en klopte Wintjens voor de 2-4. Vlak voor het slotsignaal bepaalde Stefan Nijland de eindstand met een volley op 2-5.

FC Groningen blijft meedoen in de top met 47 punten 26 duels. VVV staat zestiende met 23 punten, en dat zijn er net zoveel als nummer zeventien Excelsior heeft.