FC Groningen en Huistra langer met elkaar door

Pieter Huistra en FC Groningen hebben elkaar gevonden in een nieuw contract voor de trainer. De oud-international blijft een jaar langer in Euroborg.

FC Groningen en Huistra langer met elkaar door

Huistra had bij FC Groningen een contract tot medio 2012. De wederzijdse tevredenheid heeft geleid tot een nieuwe verbintenis, die hem nog een seizoen verbindt aan de Eredivisionist.

'Wij zijn als club zeer tevreden over de wijze waarop Huistra leiding geeft aan zijn staf en de selectie en hoe zeer hij betrokken is bij het wel en wee binnen FC Groningen', zegt directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen.

'Huistra heeft in anderhalf jaar tijd laten zien dat hij uitstekend past bij de club en wij zijn dan ook een contractverlenging van een jaar overeengekomen. Wij zijn hierover zeer te spreken. Het geeft weer rust en duidelijkheid naar de toekomst toe.'

Huistra keerde in de zomer van 2010 als trainer terug bij de club, waar hij in de jaren tachtig zijn spelerscarrière begon. Voor de 44-jarige oud-international was FC Groningen zijn eerste klus als hoofdtrainer. Eerder werkte hij als assistent bij Vitesse en Ajax. Bij die laatste club was hij in het seizoen 2009/10 verantwoordelijk voor de beloftes.

In het eerste jaar onder Huistra presteerde FC Groningen sterk, al bleef de beloning in de vorm van een ticket voor de Europa League achterwege. In de play-offs was ADO Den Haag te sterk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's