FC Groningen en Heracles vervelen publiek met remise

Reacties

FC Groningen en Heracles Almelo hebben elkaar zaterdagavond in een matige vertoning op een 0-0 gelijkspel gehouden in de zevende speelronde van de Eredivisie. Beide clubs schoten daar niets mee op en moeten eerder naar beneden dan naar boven kijken.

FC Groningen en Heracles vervelen publiek met remise

Het afgelopen week tegen FC Utrecht (1-5) zo swingende FC Groningen slaagde er nauwelijks in iets te creëren tegen Heracles Almelo.

De ploeg van trainer Ernest Faber hanteerde een te laag tempo om openingen te forceren. Bovendien ontbrak de benodigde creativiteit om de defensie van de opponent in verlegenheid te brengen. Heracles stelde zich tevreden met het op orde hebben van de verdediging. Het resultaat was een kansarme eerste helft, waardoor de neutrale toeschouwer de grote verliezer was.

Na de hervatting nam FC Groningen meer risico, waardoor de ruimtes groter werden en Heracles gevaar stichtte via de counter. Peter van Ooijen, die al in de eerste helft de geblesseerde Lerin Duarte verving, miste in de 56ste minuut oog in oog met Sergio Padt. Ook Samuel Armenteros had bijna succes bij een uitbraak.

Justin Hoogma ontfutselt Oussama Idrissi de bal.
Justin Hoogma ontfutselt Oussama Idrissi de bal.

Pas in het laatste kwartier ontstond er iets van een Gronings offensief, met onder meer kansen voor voormalig Heraclied Bryan Linssen en Oussama Idrissi. Het bleef echter 0-0, ook omdat aan de andere kant invaller Brahim Darri rakelings voorlangs schoot. Eerder dit seizoen vielen nota bene liefst veertien treffers in het Noordlease Stadion, waarmee het onderkomen van FC Groningen het meest 'productieve' stadion is.

Zowel FC Groningen als Heracles bezit zes punten na zeven speelrondes en kwam slechts eenmaal tot winst. Volgende week zondag fungeert de equipe uit Almelo als gastheer van streekrivaal FC Twente. Een dag eerder gaat FC Groningen op bezoek bij Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.