FC Groningen en AZ houden elkaar in evenwicht

Gertjan Verbeek is met AZ nog altijd zonder overwinning. Na het gelijke spel in de eerste speelronde tegen NAC Breda, besloten de Alkmaarders zaterdag tegen Groningen opnieuw met een remise.

FC Groningen en AZ houden elkaar in evenwicht

In tegenstelling tot de matige start van AZ heeft Pieter Huistra, die bij Groningen bezig is aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, weinig reden tot klagen. In het eerste duel kwam zijn elftal tegen Ajax terug van een 2-0 achterstand. In Alkmaar leek een late treffer van Tim Sparv voldoende voor een goed vervolg.

De Fin kon middels zijn borst de bal controleren om vervolgens Joey Didulica te verschalken. Door het benutten van de mogelijkheid leek De Trots van het Noorden de overwinning te gaan stelen. Zeker gezien AZ er maar niet in slaagde een van de vele mogelijkheden doeltreffend af te ronden.

Zover liet Maarten Martens het echter niet komen. De Belg zorgde er drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd voor dat ook Huistra in het nieuwe seizoen nog verstoken blijft van een overwinning (en een nederlaag). Ondanks een slotoffensief van AZ, dat eerder in de wedstrijd een geldig doelpunt van Erik Falkenburg afgekeurd zag worden, bleef de winnende treffer achterwege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen